NaslovnicaVijestiFilmska priča Richarlisona: Od potencijalnog kriminalca do zvijezde!

Filmska priča Richarlisona: Od potencijalnog kriminalca do zvijezde!

Brazilac Richarlison otkrio je svoju životnu priču u intervjuu u kojem je priznao da je lako mogao postati kriminalac, umjesto jednog od najboljih igrača u engleskoj Premier ligi.

filmska priča Richarlisona

“Praktično nisam imao ništa tokom djetinjstva, a sada, odjednom, imam gotovo sve. To cijenim i razmišljam o svojoj budućnosti”, rekao je brazilski napadač u intervjuu za “O Globo”.

Mladi, 22-godišnji igrač ljeta 2018. prešao je iz Watforda u Everton za 35 miliona funti i sa “Karamelama” potpisao bogat ugovor.

Novac, ipak, nije doprinio “skretanju s puta”, što je čest slučaju među nogometašima.

“Neću da trošim pare na velike automobile, nego investiram u nekretnine i slične stvari za budućnost. Mojoj majci, ocu, stricu, baki kupio sam po kuću. Stricu sam poklonio i automobil, a majci motor, pošto ih ona obožava. Moja sestra ima troje dece i pomažem joj oko njihovog obrazovanja i da budu zdravstveno zbrinuti”.

Upravo je stric bio važna figura u Richarlisonovom životu. Zahvaljujući njemu i treneru iz škole nogometa nije krenuo pogrešnom stazom.

“Drugovi koji su se nekada igrali sa mnom, danas rade u supermarketu, a neki i u poljima. Mnogi su u zatvoru. Imao sam i ja sve preduvjete da završim kao kriminalac, ali imao sam strica uz sebe, koji me je ispravno savjetovao, a bio je tu i Fidel, koji mi je bio trener, a ujedno je bio i policajac. On mi je sve vrijeme govorio da sam mnogo talentovan. Nogomet me je izveo na pravi put”, zaključio je Brazilac.

Richarlison je u ovoj sezoni zabilježio 10 golova i 3 asistencije na 26 utakmica u Premier ligi.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!