NaslovnicaVijestiFinci se plaše rata u BiH. Žele utakmicu igrati na neutralnom terenu!

Finci se plaše rata u BiH. Žele utakmicu igrati na neutralnom terenu!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra utakmicu sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv reprezentacije Finske. Utakmica će se igrati na stadionu Bilino Polje u Zenici, ali zbog nestabilne političke situacije UEFA razmatra igranje utakmice na neutralnom terenu.

Finski mediji pišu da je prijetnja ratom u Bosni i Hercegovini stvarna i pozivaju se na visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Predsjednik nogometnog saveza Finske Ari Lahti se nada da će utakmica biti premještena na neutralni teren, prenose tamošnji mediji.

“UEFA će pomno pratiti situaciju u BiH. Ako postane takva da nije sigurno igrati u Zenici, vjerujem da će nešto poduzeti,” izjavio je Lahti.

Tri dana nakon utakmice protiv Finske, Bosna i Hercegovina na istom terenu igra protiv Ukrajine, četiri boda iz ove dvije utakmice će ih voditi u doigravanje za Katar.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!