NaslovnicaVijestiFlamengo ga želi otkupiti, a on čeka ponude iz Evrope: Gdje će...

Flamengo ga želi otkupiti, a on čeka ponude iz Evrope: Gdje će odlični “Gabigol” nastaviti karijeru?

Brazilski napadač ove se sezone vratio u nogometni život i ponovno je vruća roba na nogometnom tržištu. Njegov poslodavac ga ipak ne vidi u svojim planovima, već ga želi prodati po najvišoj mogućoj cijeni.

Najveći promašaj Intera napušta klub

Brazilski Flamengo se ovih dana takmiči na klupskom Svjetskom prvenstvu, gdje će se u subotu u finalnom meču suočiti s prvakom Evrope Liverpoolom. Najprepoznatljivije lice crno-crvenih je Gabriel Barbosa, koji u Flamengu igra kao pozajmljeni nogometaš milanskog Intera.

Transfer glasine: Valencia dovodi veliko pojačanje iz Engleske, još jedan velikan želi Haalanda, dva veterana napuštaju United

No Gabigol nije u planovima Talijana, pa tu situaciju žele iskoristiti u Flamengu. Potpredsjednik Marcos Braz priznao je da su već krenuli u pregovore o otkupu. “Nastavit ćemo pregovore s Interom nakon završetka klupskog Svjetskog kupa. Na dobrom smo putu i želimo nastaviti tim putem. Imamo fer pregovore s Interom, a otkupna cijena bit će znatno ispod 22 milijuna eura.”

Calciomercato.it izvještava da bi se dogovor mogao zaustaviti jer Gabigol želi prihvatiti bilo koju ponudu preostalih klubova na Starom kontinentu. Inter će rado saslušati i ostale ponude, ali ako ne budu zadovoljavajuće, Gabigol će ostati u Flamengu. Everton se također spominje kao potencijalni kupac a nadovno se u trku za njegov potpis uključio i minhenski Bayern.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!