NaslovnicaVijestiFootball Leaks: Messi ima plaću veću od 100 milijuna eura godišnje!

Football Leaks: Messi ima plaću veću od 100 milijuna eura godišnje!

Footaball Leaks, WikiLeaks za nogomet, koji je razotkrio mnoge afere u svijetu nogometa, objavljivao ugovore nogometaša sada su objavili kako glavna zvijezda Barcelone i ponajbolji igrač svijeta samo od Barcelone dobije više od 100 milijuna eura godišnje. Ukratko – u 4 godine na koliko je Messi produžio ugovor zaradit će 417,5 milijuna eura samo od Barcelone.

Do jučer se mislilo kako je Neymarova neto plaća od 37 milijuna eura najveća u svijetu nogometa, ali nakon što je Football Leaks objavio stvarno cifru koju Messi dobiva godišnje dobivamo cifru od 50 milijuna eura neto. Dakle, njegova bruto plaća je 104 milijuna eura, ali nakon oporezivanja omalenom Argentincu ostaje ‘čistog’ preko 50 milijuna eura. Njegov najveći rival Cristiano Ronaldo ima neto plaću u Real Madridu oko 24,5 milijuna eura, dakle dvostruko nižu.

[su_live_koeficijenti]

Prije 5 godina Messi je tražio plaću od 12 milijuna eura, 2 godine nakon toga zatražio je novi ugovor po kojem je zarađivao 23 milijuna eura godišnje, a prije mjesec dana potpisao je novi ugovor koji mu je i više nego udvostručio i tu plaću.

Football Leaks detaljno objašnjava Messijeve prihode

Messi je dobio bruto plaću od 71 milijun eura, na to se dodaje 15% kojih Barcelona daje Messiju za autorska prava, a dodana je i premija za obnovu ugovora za koju je Barcelona Messiju na račun prebacila 63,5 milijuna eura + bonus za lojalnost koji će biti isplaćen ako Messi ne ode iz Barce prije isteka ugovora u iznosu od 70 milijuna eura bruto.

71×4 = 284 + 63.5 + 70 = 417.5 
417.5 / 4 = 104,4

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Godišnje: €104,441,346  
Mjesečno: €8,584,200 
Dnevno: €286,140  
Satnica: €11,922  
Po minuti: €198

Da stvar bude još bolja, to je cifra koju će Barcelona na njegov račun uplatiti bez dodatnih bonusa i premija koja se odnose na postignute golove i osvojene trofeje, a primjerice u novom ugovoru stoji kako će Barcelona u slučaju osvajanja Lige prvaka Messiju na račun uplatiti 12 milijuna eura. Osim tih prihoda od Barcelone Lionel Messi ima i izdašne sponzorske ugovore od Adidasa, Pepsija, Samsunga, Turkish Airlinesa te mnogih drugih…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!