NaslovnicaVijesti(FOTO) Dobili zeleno svjetlo: Nadogradnja stadiona Tottenhama će koštati 400 miliona funti

(FOTO) Dobili zeleno svjetlo: Nadogradnja stadiona Tottenhama će koštati 400 miliona funti

Dobili zeleno svjetlo za nadogradnju stadiona koja će koštati oko 400 miliona funti. Tottenham će uskoro igrati na najvećem stadionu u Londonu, nakon što je Haringey vijeće odobrilo nadogradnju novih 61.000 mjesta.

Dobili zeleno svjetlo

Na sastanku koji se vodio do 12:29 navečer, Tottenham je dobio zeleno svjetlo da nastavi sa projektom koji će povećati kapacitet stadiona, a koji će biti veći od Arsenalovog koji ima 60.432 mjesta na stadionu Emirates.

Tottenhamove tri aplikacije su dobile većinu glasova vijećnika i nakon usvajanja prijedloga za nadogradnju stadiona, Spursi će potrošiti čak 400 miliona funti.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Klub namjerava da se preseli na novi stadion za sezonu 2018/19, a također će se organizovati NFL nogometne utakmice na njemu.

U kratkoj izjavi na Twitteru, Tottenhamovi čelnici su izjavili: “Sa zadovoljstvom možemo reći da je Haringey vijeće odbrilo zahtjeve kluba za nadogradnju stadiona.”

1

Planovi moraju biti formalno odobreni od strane gradonačelnikovog ureda u Londonu. Boris Johnson je ranije izrazio oduševljenje zbog ovog projekta.

Planiranje je predstavljeno kao prijedlog, najavljen u julu, a najmanje dvije utakmice NFL će biti odigrane svake sezone u desetogodišnjem periodu.

2

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Poznat kao projekat Northumberland, također uključuje hotel, sportski centar, dom zdravlja, domove, stanove i prodavnicu kluba.

3

Vijeće je dalo zeleno svjetlo nakon sastanka koji je počeo u 19:00, što znači da će Tottenham sljedeće sezone igrati posljednje utakmice na White Hart Lane-u, taj stadion je dom ovog kluba od 1899. godine. Novi stadion na kojem će se igrati utakmice Spursa će biti u susjedstvu White Hart Lane-a.

4

[su_bet365_200_bonus_mali]

Tottenham je rekao da namjerava da domaće utakmice igra na drugom stadionu, još uvijek nije objavljeno koji će to stadion biti, ali otprilike znamo da bi to trebalo biti najavljeno sezone 2017/18, prije nego se presele na njihov novi dom za sezonu 2018/19.

Lider Haringey vijeća, Claire Kober je rekao: “Mi smo oduševljeni da vidimo nove uzbudljive planove koji su odobreni i koje ćemo mi podržati kao dugoročne planove za nadogradnju i ovo će biti novo poglavlje za dugu i uspješnu povijest Spursa u našoj opštini.”

[su_bet_at_home_1]

11
22
33
44
55
66
77
88
99

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!