NaslovnicaVijesti(FOTO) HIT: U Nikaragvi igraju sa maskama i rukavicama!

(FOTO) HIT: U Nikaragvi igraju sa maskama i rukavicama!

Nogomet je stao gotovo na svakom dijelu planete, ali u nekim zemljama još uvijek odolijevaju koronavirusu, te se lopta i dalje kotrlja, kao na primjer u Nikaragvi, gdje igraju sa maskama i rukavicama!

Da, dobro ste pročitali, i ne radi se o službenoj mjeri predostrožnosti koju je propisao tamošnji savez, kako bi se utakmice ipak odigrale. Naravno, suvišno je govoriti koliko to bizarno izgleda, a negoduju i nogometaši. U Nikaragvi su dosad zabilježena četiri slučaja zaraze koronavirusom, od kojih jedan smrtni.

“Morali smo igrati i to smo napravili. Poduzeli smo sve potrebne mjere, igranje s maskom na licu je nemoguće. Vlada je rekla kako postoje uvjeti za igru, u državi ima tek nekoliko oboljelih od koronavirusa”, rekao je Bernardo Laureiro, član Diriangena i strijelac drugog gola, te dodao:

“Igrat ćemo dok nam ne kažu drugačije. Presvlačimo se doma, tamo se i tuširamo, razdvojeni smo tijekom treninga. Na terenu je to nemoguće, nogomet je igra kontakta.”

U Nikaragvi je u vrijeme odigravanja utakmice između Diriangena i Deportivo Ocotala (ako nekoga zanima, domaći su slavili 2:0) temperatura bila preko 30 stepeni Celzijevih, te igračima na terenu nije bilo nimalo prijatno sa maskama i medicinskim rukavicama.

Naime, u toj srednjeameričkoj zemlji klima malo varira s promjenom godišnjih doba, pa se srednje mjesečne temperature kreću u rasponu 25-30°C, dok primjerice radi, u najtoplijim mjesecima u Zagrebu iznosi oko 20 stepeni.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!