NaslovnicaVijesti(FOTO): "Procurio" rezervni dres Hrvatske za Euro 2020!

(FOTO): “Procurio” rezervni dres Hrvatske za Euro 2020!

Kako se bliži Europsko prvenstvo 2020, koje će biti održano u 12 europskih gradova, na vidjelo dana polako izlaze dresovi reprezentacija koje će učestvovati na najvećoj reprezentativnoj kontinentalnoj smotri, a danas je “procurio” i rezervni dres Hrvatske za Euro 2020!

rezervni dres Hrvatske za Euro 2020

Nogometni savez Hrvatske odabrao je rezervne dresove koje će reprezentacija nositi na Europskom prvenstvu ove godine. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije novog dresa “Vatrenih” i očigledno je da se HNS odlučio za crnu boju koja im je donijela sreću na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Specijalizovani portal Footy Headlines objelodanio je kako će izgledati oprema ekipe Zlatka Dalića. Crna boja ponovo je osnovna na gostujućem dresu, ali bez teget nijansi kao prošli put, a kvadratići su mnogo manji nego što je to bio slučaj sa dresovima za SP u Rusiji 2018.

Napravljen je tako da je sav u crnim kvadratićima, tamnijim i u nešto svjetlijoj varijanti, na kome samo “odudaraju” crvene boje Nikea kao tehničkog sponzora i grba Nogometnog saveza Hrvatske.

U HNS-u očigledno nisu željeli da mijenjaju dobitnu kombinaciju jer smatraju da im je crna boja dresova donosila sreću na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, na kojem su došli do finala.

U finalu su “Vatreni” nastupili u tradicionalnim crveno-bijelim dresovima, a u crnim su u nokaut fazi izbacili Englesku poslije produžetaka, te poslije penala Rusiju i Dansku.

Prva garnitura dresova na Europskom prvenstvu 2020. standardno će biti kombinacija crvenih i bijelih kvadrata, nešto većih dimenzija, kao što je to bio slučaj i sa prethodnom garniturom.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!