NaslovnicaVijestiFOTO: Specijalni dresovi PSG-a u čast Notre-Damea na utakmici protiv Monaca

FOTO: Specijalni dresovi PSG-a u čast Notre-Damea na utakmici protiv Monaca

PSG je slavio u utakmici 33. kola Ligue 1 protiv Monaca (3:1), te tako ‘potvrdio’ osvajanje naslova prvaka, koji su obezbijedili i prije ove utakmice, pošto je drugoplasirani Lille u toku dana remizirao protiv Tolousea. Nogometaši PSG-a u čast Notre-Damea nosili su večeras na ovoj utakmici specijalne dresove.

Paris Saint-Germain je nakon tri uzastopna poraza, napokon uspio i matematički osigurati obranu titule prvaka Francuske. Klub s Parka prinčeva osvojio je osmi naslov prvaka u svojoj historiji, a potvrda je stigla danas kada je Lille odigrao utakmicu bez golova protiv s Toulouseom, a da slavlje bude potpuno pobrinuo se fantastični Kylian Mbappe.

Mladi Francuz je postigao hat-trick u domaćoj pobjedi nad Monacom i tako postao najmlađi nogometaš u istoriji Ligue 1 koji je došao do 30 golova u jednoj sezoni. Uz to, postao je prvi Francuz nakon Jean-Pierrea Papina koji je došao do brojke od minimalno 30 golova u sezoni.

Za monegaški sastav kola su krenula nizbrdo već u 13. minuti kada se povrijedio hrvatski golman Danijel Subašić. Nesretni ‘Suba’, koji muku muči s povredama ove sezone, uhvatio se za predio mišića i prepona te ga je morao zamijeniti Diego Benaglio. Već dvije minute kasnije, Kylian Mbappe zabija za 1-0 na asistenciju Diabya.

Do kraja poluvremena 20-godišnji napadač Parižana zabija i drugi gol, a ovaj put na asistenciju Danija Alvesa, dok je točku na i postavio u 56. minuti kada je proradila ista kombinacija kao i kod drugog gola. Počasni gol za Monaco upisao je Alexander Golovin u 80. minuti.

Dodajmo da su nogometaši PSG-a igrali u posebno dizajniranim dresovima za katedralu Notre-Dame, sa imenom katedrale umjesto prezimena na poleđini.

//www.instagram.com/p/BwiCffhARsm/?utm_source=ig_web_copy_link

Ekipa Thomasa Tuchela tako je osigurala obranu naslova u 33. kolu, pet utakmica prije kraja sezone. Međutim, naslov u Ligi prvaka i dalje im je ostao daleko od dohvata ruke.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!