NaslovnicaVijestiFrance Football razmatra uručivanje Zlatne lopte Robertu Lewandowskom za 2020. godinu

France Football razmatra uručivanje Zlatne lopte Robertu Lewandowskom za 2020. godinu

Španjolski Sportski list danas je izvijestio kako postoji mogućnost da se Robertu Lewandowskom dodijeli Zlatna lopta za 2020. godinu prema informacijama objavljenim u France Footballu, poznatom francuskom sportskom časopisu.

Prema mišljenju većine nogometnih stručnjaka i navijača, ova odluka dolazi kao ispravak historijske nepravde prema poljskom napadaču, koju je France Football izazvao odlukom da ne dodijeli Zlatnu loptu za tu godinu, navodeći pandemiju koronavirusa kao razlog.

Lewandowski je u 2020. godini bio izuzetno impresivan, ostvarivši značajne uspjehe dok je nosio dres Bayerna. Osvojio je Ligu prvaka, titulu prvaka Njemačke te trofej Kupa Njemačke. U Bundesligi je postigao 34 gola na 31 utakmici, dok je u Ligi prvaka zabilježio 15 golova na 10 utakmica, uz 6 asistencija.

France Football je tada obrazložio svoju odluku riječima: “Ovo nije uobičajena godina, tako da je bolje odustati od dodjele, nego dodijeliti je na način koji će kasnije biti osporavan.”

Međutim, prema informacijama iz Katalonskog Sportskog lista, France Football ozbiljno razmatra mogućnost ispravljanja te nepravde i dodjeljivanja Zlatne lopte Robertu Lewandowskom za 2020. godinu. Ostaje vidjeti hoće li se ta odluka zaista realizirati.

Danas, Robert Lewandowski je član Barcelone, u koju je prešao za 45 milijuna eura ljeta 2022. godine, nakon što je napustio Bayern München.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!