NaslovnicaVijestiFRANCESCO TOTTI OTKRIO: Evo koje dvije legende je pokušao nagovoriti na dolazak...

FRANCESCO TOTTI OTKRIO: Evo koje dvije legende je pokušao nagovoriti na dolazak u Romu!

Vjerujemo kako ste svi svjedoci priča kako su mnogi europski velikani pokušali namamiti legendarnog Francesca Tottija na odlazak iz Rome, ali to nikad nisu uspjeli.

Totti želio dovesti Ronalda u Romu

Naime, on je u mnogo navrata otkrio kako ga je Real Madrid pokušao dovesti, nudeći mu veliko bogatstvo i status ikone na Santiago Bernabeuu, ali nije ni razmišljao o odlasku iz svoje ‘vučice’. Baš suprotno, on je priznao kako je kroz karijeru pokušao nagovoriti brojne zvijezde na dolazak u talijansku prijestolnicu.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

‘Il Capitano’ je izjavio kako je nagovarao bivšeg brazilskog napadača Ronalda, kao i Zlatana Ibrahimovića, koji su nastupali za oba milanska kluba, na dolazak u Romu, ali financijska struktura Giallorossija to jednostavno nije mogla omogućiti.

U intervjuu za La Repubblicu, Totti je rekao: “Uvijek sam govorio da su vam potrebni prvaci u timu kako biste pobijedili. Nadao sam se kako će Ronaldo, Zlatan Ibrahimović i ostali najbolji igrači u to vrijeme doći u Romu. Ne samo napadači, već i defanzivci i veznjaki. Nažalost, imali smo limite, nismo imali financijske mišiće da trošimo novac na njih. Stvarno sam pokušao nagovoriti sve njih na dolazak u Romu.”

Francesco je cijelu karijeru proveo u ‘rimskoj vučici’, postigavši ukupno 307 golova u 786 nastupa u Seriji A tokom nevjerovatnih 25 sezona prije odlaska u mirovinu krajem sezone 2016/17. Iako je bio jedan od najboljih napadača u svoje vrijeme, 41-godišnjak je uspio osvojiti samo jedan Scudetto, u sezoni 2000/01, te dva uzastopna Kupa Italije u sezonama 2006/07 i 2007/08.

Da se odlučio na odlazak u Real Madrid 2004. godine, nema sumnje kako bi osvojio mnogo više trofeja u karijeri, ali do kraja je ostao vjeran Romi. On se ranije ove godine prisjetio tog perioda, te je u intervjuu za Sky Italiju rekao: “Imao sam vrlo važnu ponudu Real Madrida 2004. godine, ali sam odlučio odustati od velikog broja trofeja kako bih ostao u jednom dresu. To je za mene bilo najvažnija. Na kraju, umjesto trofeja, dobio sam ljubav i strast, koji su mi važniji od osvajanja trofeja negdje drugdje. Roma je bila ispred svega ostalog.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!