NaslovnicaVijestiFrancuski navijači zalutali, umjesto u Budimpeštu stigli u Bukurešt

Francuski navijači zalutali, umjesto u Budimpeštu stigli u Bukurešt

Bizarna priča stiže nam iz Bukurešta, u koji grupa francuskih navijača greškom stigla umjesto u Budimpeštu, gdje je Francuska igrala protiv Mađarske.

“Moramo da naučimo više o Europi”, rekao je jedan od šestorice francuskih navijača, koji su u subotu, umjesto u Budimpeštu stigli u Bukurešt, javlja rumunjski Jurnalul.

Umjesto na utakmicu između Francuske i Mađarske, šestorica Francuza zalutali su u 500 kilometara udaljeni Bukurešt, piše rumunjski dnevnik, gdje su sreli ukrajinske navijače, koji su tu boravili nekoliko dana, gdje je Ukrajina igrala svoje utakmice protiv Sjeverne Makedonije i Austrije.

“Nismo ni pomislili da su Ukrajinci. Ne govorimo mađarski, a ne znamo ni ukrajinski i ruski. Za nas su bili samo stranci”, rekao je jedan od Francuza.

Rekli su i da grad u koji su stigli “uopšte nije ličio na ono što su gledali na fotografijama”, ali da su, pošto su shvatli da su pogriješili, popili pivo u jednom od kafića.

Rumunjski dnevnik navodi da je nejasno kako su se uopšte ukrcali u isti avion, pošto su trojica imali karte za Budimpeštu, a trojica za Bukurešt.

Navode i da su u turističkoj agenciji bili ljuti na njih, tvrdeći da je nejasno kako ne znaju razliku između Budimpešte i Bukurešta.

“Moramo da naučimo više o Europi”, rekao je jedan od francuskih navijača.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!