NaslovnicaVijestiFrancuski premijer o otkazivanju Europskog prvenstva

Francuski premijer o otkazivanju Europskog prvenstva

Terorizam je trenutno akutelna tema u cijelom svijetu. U jučerašnjem terorističkom napadu u Bruxellesu poginulo je 30 ljudi, a više od 200 je povrijeđeno. Na ulicama glavnog belgijskog grada patrolira veliki broj policajaca i vojnika, a cijela država je u strahu da bi se nešto slično ovome moglo ponoviti.

Francuski premijer

Terorističke napade iskusio je na svojoj koži i glavni francuski grad Pariz u novembru prošle godine gdje je pokinulo oko 130 ljudi. No, jedan od većih problema koji potresa Francusku državu ovih dana jeste pitanje “Kako organizovati Europsko prvenstvo?” EURO će se ove godine održavati od 10. juna do 10 jula i u tom periodu Francusku će posjetiti mnoštvo turista i zaljubljenika u nogomet, no pitanje je da li će biti sigurni s obzirom na stanje u Europi?

U posljednih par dana mediji spominju odgađanje Europskog prvenstva, no tamošnji premijer Manuel Valls kaže da od toga neće biti ništa.

“Nećemo otkazati Euro, jer bi na taj način priznali poraz, odnosno pobjedu terorista. Potrebni su nam ti sportski događaji. Moramo stvoriti najbolje moguće uslove za njihovo održavanje”, kazao je Valls.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

Francuski ministar sporta, Valérie Fourneyron dijeli isto mišljenje sa premijerom ove zemlje.

“Više mjeseci ističemo da smo od početka razmišljali o terorističkim prijetnjama. Odgađanje ili otkazivanje EP bio bi razlog za slavlje tim kukavicama. U ovim vremenima ne smijemo povećavati dozu straha. Što se sigurnosti na EP tiče, garantujem vam stanje ne može biti bolje nego što jest.”, riječi su francuskog ministra sporta za poznati francuski list Le Equipe.

Francuska je zadnji put veliko reprezentativno takmićenje održala 1998. godine kada se igralo Svjetsko prvenstvo kada ga je osvojila upravo reprezentacija Francuske, drugo mjesto zauzeli su Brazilci, dok je Hrvatska na tom prvenstvu napravila istorijiski uspjeh koji će se dugo pamtiti zauzevši treće mjesto. Najbolji strijelac na prvenstvu je bio hrvatski igrač Davor Šuker sa šest golova.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!