NaslovnicaVijestiFRENKIE DE JONG KRITIKOVAO UEFA-U: VAR radi samo u korist velikih klubova!

FRENKIE DE JONG KRITIKOVAO UEFA-U: VAR radi samo u korist velikih klubova!

Vezni igrač Ajaxa Frenkie de Jong mišljenja je kako odluke VAR-a idu u korist samo velikih klubova, nakon što je njegov tim pretrpio poraz protiv Real Madrida na domaćem terenu rezultatom 2-1.

De Jong kritikovao VAR

Na tom susretu dogodila se jako kontroverzna situacija u 37. minuti, kada je gol za domaćina postigao lijevi bek Nicolas Tagliafico. Ipak, slavlje igrača Ajaxa je prekinuo zvižduk suca Damira Skomine, koji je zaustavio igru kako bi pogledao snimak gola, nakon čega je odlučio kako je Dušan Tadić bio u ofsajd poziciji.

Prvo poluvrijeme je tako završeno bez golova, a u nastavku, u 60. minuti gol za vodstvo Real Madrida postigao Karim Benzema na asistenciju Viniciusa Juniora. Nizozemski velikan je zatim izjednačio u 75. minuti preko Hakima Ziyecha, ali su Los Blancosi ponovo poveli tri minute pred kraj, kada je gol za konačnih 1-2 postigao Marco Asensio.

Iako vjeruje da se njegov tim i dalje može vratiti u igru u uzvratu na Santiago Bernabeuu, De Jong je priznao kako je razočaran zbog poništenog gola. Naime, rekao je: “U Španjolskoj moramo igrati baš kao što smo igrali i večeras, sa smionošću i vjerom. Ništa još nije odlučeno, Real Madrid će također osjećati veći pritisak pred svojom publikom. Kao tim, odigrali smo dobro. Šteta je što nam je poništen gol, ovakve odluke VAR-a lako ideu u korist velikih klubova. Ipak, nastavili smo igrati svoju igru i stvorili prilike nakon toga. Šteta što nismo ostvarili bolji rezultat.”

De Jong, koji će na kraju sezone preći u redove Realovog najvećeg rivala Barcelone, priznao je kako ga je sinoć posebno impresionirao jedan igrač ‘kraljevskog’ kluba, a riječ je o Luki Modriću. Naime, dodao je: “Bilo je svakako lijepo igrati protiv Luke Modrića. To mi daje dodatnu motivaciju. On je prirodni talent i jako teško ga je staviti pod pritisak.”

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!