NaslovnicaVijestiFrustrirani Favre nakon poraza od Schalkea: "Nogomet postaje smiješan!"

Frustrirani Favre nakon poraza od Schalkea: “Nogomet postaje smiješan!”

Borussia Dortmund neočekivano je poražena na svom terenu od Schalkea, i tako vjerovatno okončala šampionske ambicije, a trener Dortmunda Lucien Favre bio je revoltiran suđenjem. Nakon poraza od Schalkea, praktično su ispali iz šampionske trke, a toga je svjestan i sam Favre.

Upitan da li je poraz na Signal Iduna Parku od Schalkea (2:4) tri kola pre kraja rešio pitanje prvaka Bundeslige, Švicarac je rekao:

“Da, naravno. Ovako nešto mi se nikada nije desilo. Veoma je teško svariti ovo”.

Njegova ekipa izgubila je koncentraciju u spomenutom duelu, te su Marcu Reusu i Mariusu Wolfu dodijeljeni direktni crveni kartoni u 60. i 65. minutu, što se nikada ranije nije dogodilo u Bundesligi.

“Takvo nešto moramo da izbjegnemo. Međutim, danas se sudije nisu dobro pokazale”.

Favrea, ipak, najviše ljuti penal koji je Schalkeu dosuđen u 18. minutu poslije igranja rukom, te je Daniel Caliguri klubu iz Gelsenkirchena donio izjednačenje – 1:1.

“To je toliko komično, najveći skandal u nogometu u posljednjih nekoliko godina. Najbolje da igrači odsijeku svoje ruke. Biće cilj svakog protivničkog igrača da vas pogodi loptom u ruku. Bez ruku ne možete da održavate ravnotežu, one su vam neophodne! Ovo je velika sramota za nogomet. Želim da znam, ko je ovo izmislio? Nogomet postaje skroz smiješan”, zaključio je 61-godišnjak.

Borussia Dortmund je sa 69 bodova na drugom mjestu Bundeslige, dok Bayern ima bod više, ali i utakmicu manje, pošto mu predstoji susret 31. kola sa Nurnbergom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!