NaslovnicaVijestiGalliani: Milan bi dominirao godinama da su nam priznali taj gol

Galliani: Milan bi dominirao godinama da su nam priznali taj gol

Bivši direktor Milana Adriano Galliani tvrdi kako je jedan trenutak promijenio talijansku nogometnu povijest – nepriznati gol Sulleya Muntarija u direktnom okršaju za Scudetto protiv Juventusa.

25. veljače 2012. na programu je bilo 25. kolo Serie A, te derbi susret između Milana i Juventusa na San Siru u jednom od ključnih duela za naslov prvaka. Milan je imao bod i utakmicu više od Juventusa, koji je tada pokušavao da se vrati na stare staze slave nakon Calciopolija.

Milan je stigao do vođstva, a presudni trenutak utakmice, i možda čitavog prvenstva, desio se u 25. minutu, kada je šut Mexesa glavom sjajno odbranio Gianluigi Buffon. Lopta se poptom odbila do Sulleya Muntarija, koji je sa nekoliko metara šutirao glavom, da bi Buffon izvadio loptu iz gola, koja je bila najmanje pola metra iza gol-linije.

Ostaće misterija zbog čega je glavni sudac Paolo Tagliavento najprije pokazao rukom na centar, a potom ju spustio, kao da se ništa nije desilo. Još zanimljivije je to što nije reagirao ni linijski sudac Romagnoli, a koji je u tom trenutku bio u idealnoj poziciji, te je imao savršen pregled dešavanja pred golom.

Juventus je u 83. minutu izjednačio na 1:1, te napravio jedan od ključnih koraka ka prvom naslovu prvaka u nizu koji traje do danas. S druge strane, Milan je skliznuo u ponor, te je još samo u sezoni nakon te uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, iz koje izbivaju sedam godina.

Bivši direktor Milana Adriano Galliani tvrdi da je taj nepriznati gol bila prekretnica u povijesti talijanskog nogometa.

”Trebali su nam priznati gol. Da jesu, siguran sam da bismo obranili naslov prvaka. Povijest bi izgledala sasvim drugačije. Na kraju te sezone smo prodali Ibrahimovića i Thiaga Silvu, dva velika šampiona koji i danas igraju na vrhunskom nivou. Da je ta utakmica završila drugačije, oni bi ostali, a došao bi i Carlos Tevez, koji je umjesto toga otišao u Juventus. S njima bismo uzeli najmanje tri uzastopne titule”, rekao je Galliani.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!