NaslovnicaVijestiGalliani o Pirlu: On je bio trener i tokom igračke karijere

Galliani o Pirlu: On je bio trener i tokom igračke karijere

Adriano Galliani, nekadašnji direktor Milana, biranim riječima govorio je o novom treneru Juventusa Andrei Pirlu, kojeg vrlo dobro poznaje još iz igračkih dana.

Pirlo trener

Bivši direktor Milana Adriano Galliani imao je samo riječi hvale za novog trenera “Stare dame” Andreu Pirla, te je istakao i da je uvijek znao da će bivši igrač Rossonera jednog dana postati trener.

Pirlo je bez trenerskog iskustva imenovan za trenera Juventusa, a Galliani nije štedio riječi hvale za nekada jednog od najboljih nogometaša Serie A.

“On je bio trener i dok je još igrao. Ako bih morao jednom riječju opisati Pirla onda bi to bilo – inteligentan. To je pridjev koji ga savršeno opisuje. Uvijek je učio. Proučavao je protivnike, stadione i mjesta na kojima igramo, situacije. Siguran sam da će biti odličan trener u Juventusu”, rekao je Galliani.

Bivši direktor Milana dodao je i da je puno nogometaša, koji su postali treneri, igralo ranije na San Siru.

“Imali smo mnogo igrača koji su prošli kroz klub i postali treneri. Brocchi, Leonardo, Shevchenko, Oddo, Stam, Nesta, Donadoni…Ljudi se samo sjećaju Ancelottija, Seedorfa, Inzaghija i Gattusa, ali mnogo je onih koji su shvatili da je Milan prava škola nogometa”.

Ipak, koliko god je bio siguran da će Pirlo postati trener, toliko je bio ubijeđen da Ronaldinho neće krenuti tim stazama.

“Ma, on čak nije znao ni protiv koga igramo, nije ga zanimalo. I kad mu kažemo, sutra već zaboravi. Za njega su to bile totalno nebitne, irelevantne stvari. Ni Ronaldo nije vodio računa o sličnim stvarima” podsjetio se bivši direktor Milana.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!