NaslovnicaVijestiGameiro objasnio zbog čega je odbio Barcelonu

Gameiro objasnio zbog čega je odbio Barcelonu

Kevin Gameiro, doskorašnji igrač Seville, prešao je u Atletico Madrid za obeštećenje od 32 miliona eura prethodne sedmice, i tvrdi da se ne bi naigrao u Barceloni pod palicom Luisa Enriquea.

Kevin Gameiro

Novi napadač “jorgandžija” rekao je da je odbio Barcelonu jer ne bi bio imao mjesta u startnoj postavi Blaugrane.

29-godišnjak se pridružio timu Diega Simeonea potpisavši četverogodišnji ugovor, a na svom predstavljanju na Vicente Calderonu, Gameiro je izričito tvrdio da je Atletico uvijek bio njegov prvi izbor, i sada je pojasnio svoju odluku.

“Bila je to isključivo fudbalska odluka”, rekao je L’Equipeu.

“Znao sam da ako odem u Barcelonu, da ću biti četvrta opcija u napadu, iza Lionela Messija, Luisa Suareza i Neymara. Mislim da ne bih imao dovoljnu minutažu.

“Zapravo, vjerovatno bih prije ostao u Sevilli nego što bih prešao u Barcelonu.”

“Atletico Madrid je nudio primamljiv projekat, sa novim stadionom za godinu dana. Takođe, za tri ili četiri sezone, tim se nije promijenio mnogo. Rekli su mi da su kao velika porodica”

Gameiro je također dodao da je mogao zaraditi mnogo više novca da je napustio Španjolsku, no to nije bila opcija.

“Moji agenti su mi ponudili veoma bogate ponude, ali želio sam da ostanem u Španjolskoj.”

“Osjećam se dobro ovdje, moja porodica također, a La Liga je jedna od najboljih na svijetu. Samo španjolski timovi osvajaju europske trofeje u prethodne tri godine.”, rekao je ovaj igrač listu L’Eguipeu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!