NaslovnicaVijestiGARETH BALE NEZADOVOLJAN: Ja sam trebao osvojiti tu nagradu, a ne on!

GARETH BALE NEZADOVOLJAN: Ja sam trebao osvojiti tu nagradu, a ne on!

Jedan od najboljih igrača Real Madrida Gareth Bale priznao je kako je on trebao dobiti Puškaš nagradu za najbolji gol godine za svoj gol makazicama koji je postigao u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola, a ne Mohamed Salah.

Bale smatra da je zaslužio Puškaš nagradu

Mnogi ljubitelji nogometa su bili složni u tome kako će upravo Velšanin osvojiti nagradu za taj nevjerovatan gol protiv Kloppovog tima, ali to se nije dogodilo. Bale je na toj utakmici u igru ušao sa klupe, te je pored tog postigao i još jedan gol, i možda je i najzaslužniji što je njegov klub osvojio treću uzastopnu titulu u najelitnijem europskom klupskom takmičenju.

Pored toga što nije osvojio nagradu, njegov gol čak nije bio ni među nominiranim golovima. On je priznao kako je bio jako iznenađen tom odlukom UEFA-e. U intervjuu za FourFourTwo je rekao: “Da, da budem iskren, bio sam iznenađen tom odlukom. Što se može reći o tome? To pomalo umanjuje vrijednost nagrade, iako je Salah očito postigao sjajan gol.”

Iako nije dobio priznanje za svoju majstoriju, Bale je zadovoljan jer zna da je taj njegov gol bio najbolji. 29-godišnjak je dodao kako je znao da će to biti nešto posebno od trenutka kada je udario loptu u zraku: “Uradio sam to instinktivno. Dobro sam se pozicionirao, odradio makazice na pravi način i savršeno zahvatio loptu, a kada savršeno zahvatite loptu znate da će otići u okvir gola. Sve što vam je preostalo je da se nadate da golman ne napravi nevjerovatnu obranu. Tako da, od trenutka kad sam udario loptu, znao sam da su velike šanse da će ući u mrežu. Ukoliko pogledate snimak, vidjet ćete kako sam se okrenuo istog trenutka, jer sam znao gdje će lopta otići.”

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!