NaslovnicaVijestiGareth Southgate novi selektor Engleske

Gareth Southgate novi selektor Engleske

Gareth Southgate novi je selektor reprezentacije Engleske, nakon što je potpisao četvrogodišnji ugovor sa Gordim Albionom.

selektor

Southgate će naslijediti Sama Allardycea, koji je obavljao tu funkciju godinu dana.

Nakon rastanka Allardycea s engleskom reprezentacijom, Southgate je preuzeo prinudno mjesto selektora, a danas je i službeno ostao na toj funkciji.

“Vrlo sam ponosan što sam zadržan na mjestu selektora naše reprezentacije, svjestan sam da je to samo jedan korak u mom poslu i da sada predstoji veliko zaduženje i zadatak koji je preda mnom”, rekao je Southgate.

Ugovor je potpisan na četiri godine s klauzulom da se može raskinuti nakon Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji.

“Predvodio sam tim u prethodne četiri utakmice i ostvario fenomenalan kontakt s igračima i stručnim stožerom, spreman sam dati i pružim sve što je u mojoj moći kako bi naša reprezentacija napredovala iz dana u dan i vratila se na put stabilnosti i stare slave”, kaže novi selektor Engleske.

Southgate je prethodno bio trener Middlesbrougha tri godine, a zatim i selektor reprezentacije do 21 godine od 2013.

“Prezadovoljni smo jer predstavljamo Garetha sada i službeno kao selektora naše A nogometne reprezentacije, a riječ je o treneru kojeg poznajemo is kojim radimo već duže vrijeme i tko poznaje naše uvjete i očekivanja”, izjavio je Martin Glenn, predsjednik izvršnog odbora nogometnog saveza Engleske .

Southgate će službeno debitirati u utakmici protiv Njemačke u Dortmundu 22. ožujka.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!