NaslovnicaVijestiGary Neville: Njih dvojica ne smiju igrati zajedno u Unitedu

Gary Neville: Njih dvojica ne smiju igrati zajedno u Unitedu

Legenda Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske Gary Neville uputio je kritike na račun stoperskog tandema “Crvenih vragova” nakon poraza od Crystal Palacea na Old Traffordu (1:3).

“U toku prijelaznog roka svi su govorili o dolasku Jadona Sancha iz Dortmunda. Međutim, prioritet kluba i menadžera Solskjaera treba da bude kupovina centralnog beka. Dok ne pronađu igrača koji je brz i koji dobro rješava situacije jedan na jedan, nikada neće osvojiti prvenstvo”, u dahu je rekao Neville.

Posebno je Gary skrenuo pažnju da dva stopera Harry Maguire i Victor Lindelof ne mogu da igraju zajedno, a švedski stoper prikazao je poprilično lošu partiju protiv Palacea.

“Sličan su tip igrača. U timu ima mjesta samo za jednog. Godinama unazad United je imao u tandemu jednog brzog igrača i jednog koji je u skoku otklanjao opasnost. Ni Lindelof ni Maguire nemaju brzinu, koju traži suvremeni nogomet”, kaže Neville.

United u utorak očekuje susret Liga kupa protiv Lutona, a u subotu od 13.30h gostovaće Brightonu u trećem kolu Premier lige.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!