NaslovnicaVijestiGasperini: Sad znam o čemu je govorio Mourinho

Gasperini: Sad znam o čemu je govorio Mourinho

Atalanta je eliminisana u četvrtfinalu Lige prvaka, nakon šokantne završnice i poraza od PSG-a u Lisabonu (1:2), iako su sve do 90. minuta imali rezultat koji ih vodi u polufinale. Trener Atalante Gian Piero Gasperini nije krio razočaranje nakon bolnog poraza.

“Najveća žal je zbog toga što smo bili tako blizu i što smo zaista mislili da možemo da napravimo jedan nevjerovatan podvig. Ostaje satisfakcija zbog tga što smo imali sjajnu Ligu prvaka iza sebe, konstantno napredovali protiv najboljih timova Europe. Mogu samo da zahvalim igračima na svemu što su uradili. Razočaran sam samo zato što smo bili tako blizu. Ali Paris Saint-Germain ima neke od najboljih igrača na svijetu, Mbappe i Neymar, u jednom trenutku su ih vratili u život. Bolje da smo primili golove ranije. Ovako više boli”, rekao je Gasperini poslije utakmice.

Trener Atalante se prisjetio izjave slavnijeg kolege Josea Mourinha, koji je naglasio kako detalji prave raliku u ovakvim izjednačenim utakmicama.

“Liga prvaka je posebno natjecanje. Sjećam se da sam prije nekog vremena čitao izjavu Josea Murinha koji je rekao da je ovo natjecanje u detaljima. Detalji prave razliku u ovako izjednačenim utakmicama. Mi smo imali onu šansu Berata Djimsitija, mogli smo i neke kontre i polukontre bolje da završimo, to su sve detalji. Nismo sigurno bili nespremni ni za prekide, a tako smo primili gol”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!