NaslovnicaVijestiGattuso nakon neuspjeha u trci za Ligu prvaka: Ovo boli...

Gattuso nakon neuspjeha u trci za Ligu prvaka: Ovo boli…

Trener Milana Gennaro Gattuso nakon neuspjeha u trci za Ligu prvaka izjavio je da je ponosan na učinak u ovoj sezoni, ali da ga boli to što im je izmakao plasman u europsku elitu.

Trener nogometaša Milana Gennaro Gattuso rekao je da ga boli što ekipa nije uspjela da se plasira u Ligu prvaka i da će sa čelnicima kluba razgovarati o svojoj budućnosti na San Siru.

Rossoneri su sezonu završili pobjedom protiv SPAL-a na gostovanju 3:2, ali taj trijumf nije bio dovoljan da obezbijedi poziciju koja vodi u elitno natjecanje, odnosno da se prestignu Inter i Atalanta.

“Zahvaljujem se timu. Završili smo sezonu sa 68 osvojenih bodova i na to sam ponosan, iako me boli to što se nismo plasirali u Ligu prvaka. Trenerski posao moraju da ocijene klub i eksperti. Susrešću se sa čelnicima kluba i razgovaraćemo, jer želim da čujem šta misle o mom radu”, rekao je Gattuso.

Gattusova budućnost na San Siru bila je predmet širokih spekulacija tokom cijele sezone.

“Pravili smo greške tokom sezone, ali mislim da je ovo bila jedna pozitivna godina. Najveći žal je to što nismo igrali na istom nivou u posljednja tri-četiri mjeseca. Imali smo previše loših perioda”, rekao je Gattuso.

On je dodao i da su mnogi igrači bili ispod nivoa svojih mogućnosti.

“Ali mi smo i dalje tim koji ima kvalitet i potencijal. Možemo da poboljšamo učinak od ovih 68 bodova koje smo osvojili ove sezone”, zaključio je Gattuso.

Gattuso je na klupu milanskog velikana, čiji je dres nosio kao igrač, došao u novembru 2017. godine. Kao igrač redovno je nastupao u Ligi prvaka, igrao tri finala i osvojio dva Scudetta.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!