NaslovnicaVijestiGDJE SU SAD? Evo što se dogodilo sa devet igrača koji su...

GDJE SU SAD? Evo što se dogodilo sa devet igrača koji su 2011. stigli u Malagu za rekordne cifre!

Između 2011. i 2013. godine, u Malagi je vođen jedan od najzanimljivijih nogometnih projekata u posljednjih deset godina. Klub je u ljeto 2010. godine preuzeo šeik Abdullah Bin Nasser Al-Thani, a samo godinu dana kasnije je potrošio do tad neviđene cifre u andaluzijskom klubu.

Bivši igrači Malage

U to vrijeme trener kluba je bio Manuel Pellegrini, koji je dobio zadatak da Malagu pretvori u jedan od najboljih klubova na Pirinejskom poluotoku. Nakon što su u toj sezoni 2011/12 završili na četvrtom mjestu u La Ligi, te obezbijedili učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone, u kojoj su stigli do četvrtfinala u tom takmičenju, uslijedio je veliki pad.

Trenutno se nalaze u drugom rangu španjolskog nogometa, a evo što se dogodilo sa devet zvijezda na koje su potrošili 60 miliona eura u ljeto 2011. godine, kada je cijeli projekt započet.

[su_bet365_koeficijenti]

Isco – Real Madrid
Nakon dolaska u Malagu iz Valencije, Isco je za kratko vrijeme postao jedna od najvećih mladih zvijezda španjolskog nogometa. Trenutno nastupa za Real Madrid, u koji je stigao u ljeto 2013. godine za 30 miliona eura.

Santi Cazorla – Villarreal
U samo jednoj sezoni nakon dolaska u Malagu iz Villarreala, Cazorla je svojim nastupima obezbijedio transfer u Arsenal, gdje je ostao upamćen kao jedan od miljenika navijača. Nakon oporavka od velike povrede ranije ovog ljeta, on se besplatno vratio u svoj bivši klub, u kojem i počeo nogometnu karijeru.

Nacho Monreal – Arsenal
Arsene Wenger je očito pomno pratio Malagin projekt, te je 2013. godine doveo još jedno od njihovih novih pojačanja, a riječ je o Nachu Monrealu. 32-godišnjak i dalje nastupa u dresu ‘Topnika’, a ove sezone je skupio ukupno deset nastupa u svim takmičenjima.

[su_bet365_100bonus]

Joaquin – Real Betis
Bivši španjolski reprezentativac je na La Rosaledu stigao iz Valencije, a poput mnogih ostalih igrača, klub je napustio 2013. godine, kada je otišao u Fiorentinu. Nakon dvije godine provedene u Seriji A, on se u ljeto 2015. godine vratio u svoj bivši klub Betis, gdje i sada igra.

Jeremy Toulalan – slobodan igrač
Toulalan je važio za okosnicu Pellegrinijevog tima u dvije godine koliko je proveo u klubu nakon dolaska iz Lyona za 11 miliona eura. 2013. godine je otišao u Monaco za pet miliona eura, da bi tri godine kasnije potpisao za Bordeaux kojeg je napustio početkom ove godine, i trenutno je bez kluba.

Sergio Sanchez – Cadiz
Španjolski defanzivac je u Malagi ostao četiri sezone nakon što je došao iz Seville. Od odlaska u Panathinaikos u ljeto 2015. godine, on je nastupao za Rubin Kazan i Espanyol, a prošlog mjeseca je stigao u redove Cadiza.

Joris Mathijsen – završio karijeru
Bivši nizozemski reprezentativac je u Malagu stigao iz HSV-a, te se u Španjolskoj zadržao samo jednu sezonu. 2012. godine je otišao u Feyenoord, nakon čega je 2015. godine završio nogometnu karijeru.

Ruud van Nistelrooy – završio karijeru
Malaga je legendarnom Nistelrooyu bila posljednja destinacija u karijeri, koju je završio nakon samo godinu dana provedenih u klubu. U 28 nastupa te sezone postigao je tek četiri gola, a prva opcija na poziciji napadača ispred njega bio je Salomon Rondon.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!