NaslovnicaVijestiGerrard: Njemu bi trebalo podignuti spomenik ispred Anfielda!

Gerrard: Njemu bi trebalo podignuti spomenik ispred Anfielda!

Legendarni bivši nogometaš Liverpoola Steven Gerrard smatra da je Jurgen Klopp dovoljno zadužio Redse, da bi klub trebalo da razmišlja o postavljanju Kloppove statue ispred Anfielda.

Redsi imaju 25 bodova više i na putu su da postanu prvaci Engleske prvi put od 1990. godine. Bill Shankly je sa Liverpulom osvojio tri titule, dok je Bob Paisley šest puta bio prvak – obojica imaju statue ispred Anfielda.

“Znajući Jurgena, on ne bi želio da ga stavljaju s njima u društvo, skroman je i pun poštovanja. Ali kada pogledate razmjere svega što je uradio, on zaslužuje da bude spomenut uz te čuvene menadžere. Jurgen je preuzeo Liverpool koji nije bio ni blizu najboljeg tima u zemlji, nisu bili ni u prva četiri, a sada su prvaci Europe i osvojiće prvi naslov prvaka Engleske poslije 30 godina“, rekao je Gerrard, sadašnji menadžer Glasgow Rangersa, i dodaje:

“Po mom mišljenju, neko poput Jurgena trebalo bi da bude nagrađen sada, čini mi se kao da u nogometu često čekamo da ljudi ostare prije nego što potpuno priznamo njihova dostignuća, ali znam da vlasnici Liverpoola neće dozvoliti da se to desi. Kada Jurgen donese titulu, već bi trebalo da počnu da rade na statui”, istakao je Gerrard, rekavši da je Klopp najbolji trener na svijetu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!