NaslovnicaVijestiGerrard otkrio koga bi volio da Liverpool dobije u četvrtfinalu Lige prvaka

Gerrard otkrio koga bi volio da Liverpool dobije u četvrtfinalu Lige prvaka

U utorak i srijedu odigrana su četiri uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka, a nastupe u četvrtfinalu ovog takmičenja obezbijedili su Real Madrid, Liverpool, Juventus i Manchester City.

Gerrard želi Juventus u četvrtfinalu

Liverpool je u utorak na svom terenu odigrao 0-0 protiv Porta, te ukupnim rezultatom 5-0 prošao dalje, dok je Real Madrid slavio na gostovanju kod Paris Saint-Germaina rezultatom 2-1, te prošao dalje ukupnim rezultatom 5-2. U srijedu su prolaz dalje osigurali Manchester City, koji je unatoč porazu protiv Basela na svom terenu prošao dalje ukupnim rezultatom 5-2, te Juventus, koji je uspio slaviti na Wembleyu protiv Tottenham Hotspura rezultatom 2-1, te proći dalje ukupnim rezultatom 4-3.

Ovo je prvi put u posljednjih nekoliko godina da ćemo gledati dva engleska kluba u ovoj fazi najelitnijeg europskog takmičenja, a priliku da prođu dalje još imaju i Manchester United i Chelsea, koji sljedećeg tjedna igraju svoje uzvratne utakmice protiv Seville, odnosno Barcelone.

Ždrijeb za četvrtfinale će se održati sljedećeg petka, a povodom toga legendarni igrač Liverpoola Steven Gerrard otkrio je čemu se nada u tom ždrijebu. Na pitanje koji par bi po njegovom mišljenju bio najzanimljiviji, 37-godišnjak je na gostovanju u BT Sports studiju rekao: “Razmišljao sam o susretu između Manchester Uniteda i Manchester Cityja, to bi bilo jako uzbudljivo.”

[su_champions_league]

Što se tiče njegovog bivšeg kluba, on je priznao kako bi volio da ‘Redsi’ izvuku Juventus u četvrtfinalu: “Da, bio bih sretan zbog toga. Mislim da ih Liverpool može napasti i postići golove protiv njih. Sa Liverpoolove točke gledišta, bio bih samouvjeren da izvučem bilo koga. U dvomeču mogu biti vrlo opasni protiv svakog.”

Iako daje velike šanse svom bivšem klubu, on je, poput Rija Ferdinanda i Franka Lamparda, ipak mišljenja kako će titulu prvaka starog kontinenta ponovo osvojiti Real Madrid, čak treću uzastopnu godinu: “Liverpool ima prilku da osvoji Ligu prvaka, ali Real Madrid je s pravom favorit”, rekao je bivši kapiten kluba sa Anfielda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!