NaslovnicaVijestiGerrard: Ovo su ključni trenuci u mojoj karijeri

Gerrard: Ovo su ključni trenuci u mojoj karijeri

Legenda Liverpoola, Stevan Gerrard, “okačio” je kopačke od klin, a u prvom intervjuu nakon svog oproštaja, prisjetio se najznačajnijih momenata iz svojih igračkih dana, te otkrio koji su bili ključni trenuci u njegovoj karijeri.

Steven Gerrard

Kao najbolji momenat svoje karijere Gerrard je istakao osvajanje Lige prvaka 2005. godine u Istanbulu kada je sa Liverpoolom savladao Milan u vjerovatno najboljem finalu tok takmičenja svih vremena. Milan je vodio sa 3:0 na poluvremenu, ali se Liverpool do kraja meča vratio, a prvi pogodak za Redse postigao je Gerrard. Nakon produžetaka ostalo je 3:3 i odlučili su penali gdje je Liverpool bio bolji.

“Biti uključen u taj put bio je san, a tek uz to osvojiti trofej. I ta utakmica, vjerovatno najbolje finale Lige prvaka svih vremena… To je bilo čudo. Lijepo je biti dio tako velike utakmice, biti kapiten sa sobom nosi pritisak i gledajući nazad zadovoljan sam kako se to odvilo”, kazao je Gerrard.

Odgovor na pitanje koji je njegov najbolji trenutak karijere Gerrard je brzo dao, a ništa manje nije se mislio ni kada je upitan koji je najgori trenutak njegove 18-godišnje karijere. Kao iz topa je kazao da je to meč protiv Chelseaja krajem aprila 2014. godine kada je Liverpool na Anfieldu poražen sa 2:0 čime je izgubio korak ka osvajanju titule Premiershipa.

Na kraju je titulu osvojio Manchester City. Gerrard je tokom karijere osvajao mnoge trofeje, ali Premiership nije nikada. Dodatnu gorčinu u porazu od Chelseaja nanosi trenutak kada se Gerrard okliznuo što je rezultiralo pogotkom Plavaca za 1:0.

“Jasno da je to utakmica protiv Chelseaja. To je nešto što će me proganjati dugo vremena. Totalna suprotnost osjećajima nakon osvajanja Lige prvaka kada si nevjerovatno visoko je taj meč protiv Chelseaja i to što sam bio dio tog ključnog trenutka. Osjećao sam se kao da se desila katastrofa u mom životu, toliko je to loše bilo”, rekao je Gerrard.

Gerrard je igračku karijeru okončao u svojoj 36-godini, a posljednji klub u kojem je igrao je LA Galaxy u koji je stigao 2015. godine nakon što mu je istekao ugovor na Anfieldu.
U dresu Liverpoola odigrao je 710 utakmica, a bio je kapiten od 2003. do 2015. godine. Za reprezentaciju Engleske skupio je 114 nastupa.Profesionalnu karijeru započeo je prije 18 godina kada je debitovao u dresu Liverpoola, a u dresu tog kluba je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA, FA Cup, English Football League Cup, Community Shield i evropski Super kup.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!