NaslovnicaVijestiGerrard preuzima Rangers i u klub dovodi bivšeg suigrača iz Liverpoola?

Gerrard preuzima Rangers i u klub dovodi bivšeg suigrača iz Liverpoola?

Već nekoliko dana engleski mediji pišu kako će bivši veznjak i kapiten Liverpoola Steven Gerrard doći na klupu škotskog velikana Rangersa, gdje će zamijeniti Graemea Murtyja, koji je dobio otkaz nakon visokog poraza protiv najvećeg rivala Celtica od čak 5-0 u nedjelju.

Gerrard dovodi Johnsona u Rangers

Jedan od prvih zadataka koji će imati, u slučaju da zaista preuzme klub, je dovođenje zamjene za desnog beka Jamesa Taverniera, koji će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Premier ligi, s obzirom da su za njegove usluge zainteresovani Everton, Swansea City i Burnley, koji će ga pokušati dovesti ovog ljeta.

Međutim, kako piše The Sun, Gerrard je već odredio tko će mu biti glavna meta, a u pitanju je njegov bivši suigrač iz Liverpoola i reprezentacije Engleske Glen Johnson, koji trenutno nastupa za Stoke City. 33-godišnjak je skupio samo osam nastupa u Premier ligi ove sezone, te će najvjerovatnije napustiti Britannia stadion ovog ljeta, nakon što mu istekne ugovor.

U slučaju njegovog dovođenja, Rangers ne samo da bi pronašao dostojnu zamjenu za svog ubjedljivo najboljeg igrača ove sezone, koji je postigao osam golova i podijelio devet asistencija unatoč tome što igra u obrani, već bi i zaradio od njegove prodaje, s obzirom da bi Glen Johnson stigao besplatno u klub.

[su_no1forfootball]

I sam Gerrard je na sinoćnjem gostovanju u BT Sport studiju, gdje je zajedno sa Frankom Lampardom i Riom Ferdinandom komentarisao susret između Real Madrida i Bayern Munchena, priznao kako je istina da je u pregovorima sa Rangersom: “Postoji istine u tim špekulacijama. Održao sam početne pregovore sa Rangersom i plan je da se oni nastave u narednih nekoliko dana.”

Gerrard trenutno obavlja funkciju trenera U18 tima Liverpoola, koji je preuzeo na početkom prošle godine, nakon što je završio dugogodišnju karijeru u američkom Los Angelesu. Ukupno je za Liverpool odigrao čak 703 utakmice, postigao 185 golova, te podijelio 115 asistencija u periodu između 1998. i 2015. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!