NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon: On je razlog zbog kojeg sam postao golman!

Gianluigi Buffon: On je razlog zbog kojeg sam postao golman!

Legendarni golman Juventusa i reprezentacije Italije Gianluigi Buffon otkrio je razlog zbog kojeg se odlučio za tu poziciju.

Buffon otkrio tko ga je inspirirao da postane golman

U pitanju je bivši kamerunski golman Thomas N’Kono, kojeg je 39-godišnji Talijan gledao na Svjetskom prvenstvu 1990. godine sa samo 12 godina i sanjao da jednog dana postane kao on.

Buffon otkriva da ga nije cijelo Svjetsko prvenstvo natjeralo da se odluči na bavljenje nogometom, nego samo jedna osoba, samo Thomas N’Kono.

“Kad sam bio mali, postojala je jedna osoba, moj idol, Thomas N’Kono, kamerunski golman”, rekao je Buffon u intervjuu za španjolsku Marcu.

“Gledao sam ga na Svjetskom prvenstvu 1990. godine i, nakon Italije, Kamerun je bio sljedeća reprezentacija koju sam podržavao. To Svjetsko prvenstvo se održavalo u mojoj zemlji, sjećam se i prve utakmice, to je bila utakmica između Argentine i upravo Kameruna.”

“Kamerun je pobijedio i u tom trenutku sam odlučio postati golman.”

Saznajte bitne informacije prvi!

N’Kono se smatra jednim od najboljih afričkih golmana svih vremena, te sve ono što on predstavlja u Africi, Buffon danas predstavlja u Europi.

Prošle godine, legendarni Gigi je postavio rekord za najviše minuta bez primljenog gola u Seriji A, a ove godine je odveo ‘Staru damu’ od grupne faze do finala Lige prvaka, ne primivši gol na tom putu u nevjerovatnih 600 uzastopnih minuta.

[su_watch_live_football]

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!