NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon otkrio u kojoj godini će se povući iz nogometa!

Gianluigi Buffon otkrio u kojoj godini će se povući iz nogometa!

Gianluigi Buffon spreman je potpisati novi ugovor sa Juventusom – a izvori tvrde da je spreman nastaviti igrati do 44 godine.

Gianluigi Buffon otkrio

Talijanski vratar trenutno je 42-godišnjak, a Tuttosport je izvijestio da namjerava potpisati novi jednogodišnji ugovor sa Torinom.

Međutim, mediji tvrde da Buffonovo produžavanje ugovora nakon 2021. godine ‘nije za isključiti’ s dužinom karijere koja bi mogla trajati 27 sezona.

Bivši sugirači Fabio Cannavaro i Francesco Totti tvrdili su da će Buffon nastaviti igrati sve dok ga klub ‘ne zaustavi’.

“Reći ću vam; Gigi želi igrati do svoje 50. Ali može igrati još dvije ili tri sezone.”

“Osim toga, on je na golu i ima podršku”, rekao je Totti bivšem kapetanu Italije Cannavaru na Instagramu.

Cannavaro je također raspravljao sa Buffonom o elitnom mentailitetu i rekao je da ne želi prestati.

“Pa, znat ćete. Ne želi prestati, ali oni će ga natjerati da se zaustavi, što je vrlo drugačije”, izjavio je bivši pobjednik Zlatne lopte.

Sam Buffon je otkrio prošle godine kako sanja da može igrati do 80. godine.

“Još sanjam u 41”, rekao je za La Stampu.

“Kad sanjaš, lijepo je vidjeti sebe u toliko različitih situacija. Trebam entuzijazam. Prošle godine sam razmišljao o penzionisanju, ali to je stvorilo previše negativnosti.”

“Zato sanjam o tome da ostanem na terenu do svoje 80. godine, kada sam starac na golu sa štapom za hodanje i broj 1 na leđima.”

Buffon je debitirao za Parmu protiv AC Milana u 1995. godini, a ostalo je povijest.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!