NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon produžio ugovor s Juventusom

Gianluigi Buffon produžio ugovor s Juventusom

Iz Juventusa je potvrđeno da je legendardni Gianluigi Buffon danas potpisao produženje ugovora do ljeta 2018. godine.

Gianluigi Buffon produžio ugovor

Talijanski reprezentativac je stigao u Torino 2001. godine za tada rekordnih 53 miliona eura i od tada je postao jedna od najvećih legendi kluba sa preko 600 nastupa i sedam osvojenih Scudetta. Pored toga, za reprezentaciju je nastupio u 152 utakmice, te osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Iako je u januaru napunio 38 godina, bivši golman Parme je i dalje jedan od najboljih na svojoj poziciji, a u Juventusu su mu odlučili ponuditi novi ugovor.

“Ja sam neizmjerno ponosan na vjeru u mene koju je Juventus još jednom pokazao”, rekao je Gigi novinarima.

“Nadam se da će moja fantastična priča s ovim klubom doživjeti još više uspjeha.”

Pored Buffona, ugovor sa talijanskim prvakom je produžio i defanzivni veteran Andrea Barzagli, koji je stigao u klub iz Wolfsburga 2011. godine. On je također pristao na produženje ugovora do 2018. godine.

Barzagli je nakon potpisa izjavio: “Čak i u ovoj dobi imam prostora za napredak, a ovo je najbolji klub za to.”

Predsjednik kluba Andrea Agnelli je dodao: “Imati Buffona u našem timu je privilegija, on je vrlo važan za nas na i izvan terena. Također, smatram Barzaglija jednim od najboljih pojačanja koje smo ikada doveli. On je nevjerovatan defanzivac.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!