NaslovnicaVijestiGigi Buffon i neostvarena ljubav: Iskra koja je sve pokrenula

Gigi Buffon i neostvarena ljubav: Iskra koja je sve pokrenula

Gigi Buffon i neostvarena ljubav. Iskra koja je sve pokrenula. Sve su rjeđe ljubavne veze koje traju cijeli život. Postoje burne ljubavne veze satkane od svađa, ali i zbližavanja. Postoje ljubavi kojima je suđeno da traju zauvijek, ali odjednom puknu, jer jednostavno više ne postoji mogućnost da nastavite zajedno.

Gigi Buffon i neostvarena ljubav

Postoje mučne ljubavi koje se prekinu, ali se nastave godinama poslije prekida. Ako sagledate svaku od ovih, pojaviće se imena Vicenzo D’ Amico, Giorgio Chinaglia, Alessandro Nesta i Paolo Di Canio, kao pravi stubovi historije Lazija u posljednih 40 godina. Ipak, u ovoj priči postoji jedna posebna ljubav, odnosno, ljubav koja nikad nije prerasla u onu pravu. Ovo je priča o Gigi Buffonu i Laziju.

Ovih dana Buffon je proslavio 20 godina od debija u Seriji A, 20 godina od one novembarske nedjelje kada je sa samo 17 godina zaustavio veliki Milan svojim paradama. Njegova ljubav prema Laziju nije odmah izašla na vidjelo, već nekoliko godina poslije, jedne majske nedjelje. Tužna nedjelja u kojoj je Milan zahvaljući prljavim radnjama Treossija uspio prestići Lazio.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Na “Olimpicu” igraju Lazio i Parma i stadion je rasprodan, iako mali broj njih vjeruje u iluziju o mogućoj promjeni stanja na tabeli, jer se apsolutno niko ne nada da bi Perugia mogla “uzeti dušu” Milanu. Gigi Buffon ima 21 godinu i provodi cijelu utakmicu gledajuću u semafor, okrećući se prema “Curvi Nord”, šireći ruke, odmahujući glavom, kao da je golman Lazija, a ne Parme, kao da je to nepravda za njegov tim, a ne za protivnički. Stekao se utisak da pate njegovi navijači, a ne oni “neprijateljski”. Na kraju utakmice grli redom jednog po jednog igrača Lazija koji iščekuju finalni ishod iz Perugie, te na kraju ostaju skamenjeni na zelenom travnjaku kao kipovi. On, dječak od 21 godinu, pokušava da ih utješi na kraju utakmice i kaže:

“Tokom utakmice gledao sam tribine i vidio sam oči navijača. Osjetio sam napetost i ljutnju zbog Scudetta koji su neki čekali cijeli život. Scudetto koji su zaslužili, ali koji je odletio u nepovrat zbog nepravde koju smo gledali tokom čitavog prvenstva. Jednostavno, poistovijetio sam se s tim ljudima.”

U tom trenutku pojavila se iskra. Tog dana je rođen odnos koji i danas veže Buffona i navijače Lazija. Veza koja nikada nije oslabila, već se jačala tokom svake utakmice, pjesmama i aplauzima, pa sve do Gigijeve posjete “Curvi Nord” kada je odao počast i poljubio sliku Gabriele Sandrija.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!