NaslovnicaVijestiGiroud otkrio koja tri kluba je odbio prije dolaska u Chelsea

Giroud otkrio koja tri kluba je odbio prije dolaska u Chelsea

Prelazak bivšeg napadača Arsenala Oliviera Girouda u redove velikog rivala Chelseaja za samo 17 miliona eura zasigurno je jedan od najzanimljivijih transfera u nedavno završenom zimskom prelaznom roku.

Giroud otkrio koja tri kluba je odbio

Navijači kluba imaju podijeljena mišljenja, jedni su sretni zbog toga što će francuski reprezentativac igrati češće pred Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedećeg ljeta, dok su drugi razočarani zbog činjenice da je pojačao gradskog rivala.

Bilo kako bilo, njegov odlazak je bio neizbježan, s obzirom da je u klub stigao napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang u transferu vrijednom 64 miliona eura.

Olivier Giroud je u izjavi za Telefoot otkrio kako je upravo to jedan od razloga zbog kojeg se odlučio za dolazak u Chelsea: “Kada je Aubameyang stigao, postao je treći napadač tima i zato sam odlučio otići. Bilo je logično da karijeru uputim u novom smjeru. Malo sam bio razočaran, iako sam proveo pet veličanstvenih godina u klubu.”

On priznaje kako je tražio savjet od izbornika reprezentacije kako da poveća šanse za nastup u Rusiji sljedećeg ljeta: “Tjedan dana prije kraja prelaznog roka zatražio sam mišljenje Deschampsa. Nije mi rekao da se pridružim Chelseaju, ali mi je poručio da promijenim klub.”

Francuski napadač je u intervjuu također priznao kako je odbio tri europska kluba kako bi stigao na Stamford Bridge: “Borussia Dortmund je bila zainteresovana, ali samo za posudbu. Postojao je i interes Seville, a agenta su također kontaktirali i iz Rome. Međutim, moj izbor je bio posve jasan i očigledan nakon što sam saznao da Antonio Conte želi raditi sa mnom.”

Po svemu sudeći, Giroud je donio pametnu odluku. Prema mišljenju mnogih, ima veće šanse da se izbori za mjesto u početnih jedanaest sa Alvarom Moratom, koji je u jako lošoj formi, nego sa Pierre-Emerickom Aubameyangom i Alexandreom Lacazetteom. On je u šest provedenih sezona u dresu ‘Topnika’  upisao 253 nastupa, postigao 105 golova i podijelio 41 asistenciju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!