Glavni sudac Mažić otkrio kako se sprema za finale Lige prvaka

Milorad Mažić, glavni sudac finala Lige prvaka između Liverpoola i Reala, otkrio je kako se sprema za finale Lige prvaka, koje mu je treće veliko finale, nakon UEFA Superkupa 2016, i finala Kupa Konfederacija 2017. godine.

“Mislim da ako pitate bilo kojeg europskog suca što mu je san kada počne međunarodnu karijeru, reći će vam da je to finale Lige prvaka – rekao je Mažić za web stranice UEFA. – To je najveća europska klupska utakmica, igra se pred punim tribinama u fantastičnoj atmosferi, susreću se dva giganta… Sve je to vrlo posebno, i ponosan sam što ću biti dio spektakla, zajedno sa svojim timom.”

Mazić će pomagati uigrana ekipa u kojoj su Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, uz dodatne asistente Nenada Đokića i Danila Grujića. Četvrti je suparnik francuski Clement Turpin, a Nemanja Petrović rezervni je pomoćnik.

Champions League Final

“Bit ćemo usredotočeni na to kako bismo bili spremni za ulazak u utakmicu. Vrlo je važno započeti dobro, jer će nam to dati samopouzdanje za ostatak susreta. Kao i uvijek, pripremamo se proučavanjem momčadi i karakteristika igrača, što je nešto što UEFA smatra iznimno važnim” istaknuo je Mažić.

Arbitar iz Vrbasa naglasio je da suci moraju držati korak s razvojem nogometa i da se stalno poboljšavaju.

“Igra je sada potpuno drugačija od onoga što je bilo prije dva desetljeća. Sve ide brže, igrači su spremniji. Zato je izazov za nas da se uklopimo u sve te promjene. Također, nije dovoljno znati samo tehnička pitanja u suđenju. Neophodno je imati i sve ljudske vještine, jer ako toga nema, nešto će faliti”, ističe Mažić, direktor u industriji mesa, koji je oženjen i ima dva sina.

Srpski sudac, koji će 2018. godine dijeliti pravdu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje će biti njegov drugi drugi Mundijal u karijeri, govorio je o svojoj budućnosti.

“Najvažnija stvar u svakom poslu je sačuvati svoju strast i stalno postavljati neke nove ciljeve koje biste trebali postići. Jer ako ne, onda se možete baviti i nekim drugim poslovima” zaključio je Mažić.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.