NaslovnicaVijestiGODINE SU SAMO BROJ: Evo koju brzinu je Ibrahimović dostigao u svojoj...

GODINE SU SAMO BROJ: Evo koju brzinu je Ibrahimović dostigao u svojoj prvoj utakmici od povratka u Milan!

I dok je MLS u većini slučajeva ‘posljednja stanica’ u karijeri mnogih igrača, kod Zlatana Ibrahimovića to po svemu sudeći neće biti slučaj. Legendarni švedski napadač se prije nekoliko dana i službeno vratio u AC Milan, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone, uz opciju produženja istog na dodatnih godinu dana.

Ibrahimović treći najbrži igrač u Seriji A

Ibra, koji je za Rossonere igrao i u periodu od 2010. do 2012. godine, svoj prvi službeni nastup od povratka na San Siro upisao je u subotu na utakmici protiv Sampdorije u Seriji A.

Utakmicu je započeo od prve minute, a u vrhu napada društvo mu je pravio Rafael Leao. Iako u Europi nije igrao dvije godine, Zlatan je pokazao kako ima još štošta za ponuditi. Zapravo, bio je možda i ključni igrač na terenu, u prvoj pobjedi Milana u posljednje četiri odigrane utakmice.

Pored toga što je postigao gol za konačnih 2-0, ono što je još impresivnije je činjenica da je postigao drugu najveću prosječnu brzinu od bilo kojeg igrača na terenu. Naime, prema službenom izvještaju sa utakmice, Ibrahimović je dostigao brzinu od čak 32,45 km/h, što je treći najbolji učinak u svim odigranim utakmicama ovog vikenda, što je zaista zapanjujuće s obzirom na to da ima 38 godina.

Prije početka utakmice, na pitanje novinara kako će proslaviti ukoliko postigne prvi gol na prvom nastupu od povratka, on je u intervjuu za BBC Sport rekao: “Proslavit ću ga kao Bog na San Siru. Važno je da se osjećam dobro, moram igrati redovno kako bih se vratio u formu. Osjećam se dobro, trener je mislio da mi je potreban odmor zbog mojih godina, ali nema problema. Moj mozak je uvijek isti i tijelo to mora slijediti.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!