NaslovnicaVijestiGODINU DANA KASNIJE: Nabil Fekir otkrio pravi razlog zbog kojeg nije potpisao...

GODINU DANA KASNIJE: Nabil Fekir otkrio pravi razlog zbog kojeg nije potpisao za Liverpool!

Bivši playmaker Lyona i reprezentativac Francuske Nabil Fekir otkrio je pravi razlog zbog kojeg je propao njegov transfer u Liverpool prošle godine.

Fekir otkrio zašto nije otišao u Liverpool

26-godišnjak je navodno bio na korak od potpisa za engleski klub u ljeto 2018. godine, kada su ‘Redsi’ već dogovorili visinu odštete sa čelnicima Lyona, a ona je iznosila oko 55 miliona eura. Međutim, do transfera nije došlo, nakon čega su se pojavile brojne špekulacije kako je glavni krivac za to propali liječnički pregled.

Međutim, francuski reprezentativac, koji je ranije ovog ljeta prešao u redove Real Betisa, otkrio je kako to nije pravi razlog, te da ga tokom pregleda u Clairefontaineu predstavnici Liverpoola uopće nisu pitali za prethodne povrede koljena koje je imao.

U intervjuu za L’Equipe je rekao: “U to vrijeme rečeno je mnogo laži, koje su utjecale na mene. Pogotovo one o mojoj obitelji. Ono što je rečeno nije istina. Moje koljeno je u redu, imao sam brz liječnički pregled u Clairefontaineu, o mom koljenu se tad nije ni pričalo.”

“Da je moje koljeno bilo u tako lošem stanju, da li bi me Jean-Michel Aulas (predsjednik Lyona) pokušao zadržati? Međutim, najgora stvar je to što su ljudi počeli sugerirati kako do transfera nije došlo zbog moje obitelji. To je laž, ali moram živjeti s tim.”

“Želite li istinu? Čak ni ja ne znam što se dogodilo, vjerujte mi. Odradio sam pregled i zatim su u Liverpoolu odlučili kako me ne žele dovesti. U tom trenutku svi su željeli vjerovati kako je to zbog mog koljena, ali morao se naći neki izgovor. Pregled koji sam odradio jasno je pokazao kako je moje koljeno u savršenom stanju, te da se osjećam dobro.”

“Nisu postojali problemi sa mojim koljenom. Međutim, ne ljutim se na Liverpool. Upoznao sam se sa njihovim predstavnicima i sve je prošlo dobro. Pokazali su da me zaista žele. Međutim, kada se okružite pogrešnim ljudima, to loše završi po vas.”

Na pitanje da li misli na svog bivšeg agenta Jean-Pierre Bernesa, sa kojim se rastao ranije ove godine, Fekir je odgovorio: “Možda, ali kao što sam rekao, sve je to sudbina. To je bio mračni trenutak u mojoj karijeri. Ukoliko nemate što dobro reći o nekome, najbolje je šutjeti. U protivnom, reći ćete stvari zbog kojih ćete zažaliti. Bernes zna u kakvim smo odnosima, nemamo kontakt, nit ga želim.”

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!