NaslovnicaVijestiGol-tehnologija u Francuskoj "zakazala" iz bizarnog razloga

Gol-tehnologija u Francuskoj “zakazala” iz bizarnog razloga

Gol-tehnologija na utakmici francuske Ligue 1 “zakazala” je iz popriličnog bizarnog razloga – ovo je vjerovatno prvi i posljednji takav slučaj.

VAR je definitivno imao neslavan debi u Premier ligi, sa mnoštvom spornih odluka i dilema nogometne javnosti o načinu korištenja tehnologije koja bi zapravo trebalo da otkloni nedoumice, ali često smo imali upravo suprotne slučajeve.

Igranje rukom je bila jedna od glavnih tački spoticanja, s obzirom da nema konsenzusa oko toga šta bi trebalo da se svira a šta ne, dok su neki golovi poništeni zbog minimalnih ofsajda, gdje su defanzivci i napadači bili praktično u liniji, ali “povlačenjem” linija smo dobijalo ‘nanometarske’ ofsajde.

Međutim, tehnologija koja od samog uvođenja nije bila sporna i za koju se može reći da je doživjela potpuni uspjeh je gol-tehnologija, kojom je otklonjena mogućnost bilo kakve greške, tako su nevjerovatne scene poput nepriznatog gola Lamparda protiv Njemačke na SP 2010. definitivno prošlost.

Gol-tehnologija je zaživjela širom Europe, naravno, najprije u top ligama, ali to nije bio slučaj u subotnjoj utakmici Ligue 1 između Nice i Tolousea, a razlog je krajnje bizaran. Naime, pacovi su izgrizli važne kablove koji se koriste za gol-tehnologiju na Allianz Rivieri, tako ju onesposobivši za ovaj duel.

Srećom, nije bilo spornih situacija a domaći su došli do lakog trijumfa (3:0) nad posljednjeplasiranim Tolouseom, postigavši sva tri gola u prvom poluvremenu, a pomenuti problem bi trebalo da bude riješen do naredne utakmice, pošto nas u Ligue 1 očekuje zimska stanka.

Inače, stadion Allianz Riviera u Nici otvoren je 2013. godine, kao jedan od stadiona za Euro 2016 u Francuskoj (odigrane su četiri utakmice), a njegova izgradnja koštala je oko 250 miliona eura.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!