NaslovnicaVijestiGONZALO HIGUAIN PRIZNAO: Evo s kojom zvijezdom Chelseaja jedva čeka da zaigra!

GONZALO HIGUAIN PRIZNAO: Evo s kojom zvijezdom Chelseaja jedva čeka da zaigra!

Novi napadač Chelseaja Gonzalo Higuain izjavio je nakon jučerašnjeg potpisa za londonski klub kako je oduševljen zbog dolaska u tako talentiran tim, ali i priznao kako se posebno raduje što će igrati sa jednom zvijezdom ‘Plavaca’, a riječ je o njegovom bivšem suigraču iz Napolija Jorginhu.

Higuain oduševljen zbog dolaska u Chelsea

Argentinski reprezentativac je jučer i službeno predstavljen kao novo pojačanje engleskog velikana, ali neće nastupiti protiv Tottenham Hotspura na utakmici polufinala Carabao kupa, jer nije registriran na vrijeme.

Jutros je obavio prvi trening sa novim suigračima, nakon kojeg je priznao kako je oduševljen što će svlačionicu ponovo dijeliti sa Jorginhom, sa kojim je imao sjajan odnos u Napoliju. Naime, rekao je: “Bila je to moja najbolja sezona u karijeri, a Jorginho je sjajan veznjak koji je na to dosta utjecao. On mi je jako dobar prijatelj, tako da je veliko zadovoljstvo ponovo igrati zajedno sa njim, nadam se da ćemo ostvariti velike uspjehe zajedno.”

Pored Jorginha, Higuain već poznaje brojne igrače Chelseaja, uključujući Marcosa Alonsa, kao i sunarodnjaka Willyja Caballera. On je dodao: “Kada se prvi put spomenula mogućnost mog dolaska u Chelsea, već sam razmišljao o sjajnim igračima koje imaju u timu. Imamo priliku postići velike stvari sa odličnim trenerom, moramo se boriti u svakom takmičenju u kojem igramo. Zaista sam uzbuđen što ću imati priliku da osvojim titule i da ponovo zaigram u Ligi prvaka.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!