NaslovnicaVijestiGOSPODIN DE ROSSI: Oduševio svijet s ovim potezom

GOSPODIN DE ROSSI: Oduševio svijet s ovim potezom

Reprezentacija Italije se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo nakon 60 godina, zadnji put Azzurri nisu bili na SP 1958 godine. Gospodin De Rossi je svojim sjanim potezom oduševio svijet.

GOSPODIN DE ROSSI

Veoma će neobičan Mundijal biti bez reprezentacije Italije, u baražu ih je izbacila Švedska sa ukupnih 1-0. Nakon poraza u Švedskoj reprezentacija Italije je očekivala pobjedu na prepunom San Siru, ali ipak to nisu uspjeli ostvariti, jer se reprezentacija Švedske svih 90. minuta fantastično branila, te po mnogima zasluženo se plasirala na Svjetsko prvenstvo, koje se održava 2018. godine u Rusiji.

Loša taktika selektora Venture, je vjerovatno glavni razlog što se Italija nije plasirala na Mundijal, prenose mediji iz Italije. Ventura više nije selektor reprezentacije Italije.

Od dresa Italije se veoma emotivno oprosti Buffon, koji nije uspio ostvariti svoj san da se oprosti na Svjetskom prvenstvu od dresa reprezentacije Italije, pored legendarnog golmana, još su se oprostili, Barzagli, Chiellini i De Rossi.

[su_live_koeficijenti_v2]

“Ne plačem samo zbog sebe, već cijelog talijanskog nogomet. Ovo je bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju. Mnogo mi je žao”, rekao je u suzama Buffon nakon utakmice sa Švedskom.

De Rossi je protiv Švedske odbio da uđe u igru, on je pomoćnom treneru rekao kako treba ući napadač, a ne vezni igrač, te da Italiji treba pobjeda, a ne remi.

“Treba nam pobjeda ovdje, a ne remi. Zašto bih ja igrao?”, rekao je ljutiti De Rossi pomoćniku, te prstom pokazao koga trebaju uvesti u igru.

“Ovo je za nas crna utakmica. Nažalost, bit će mnogo vremena za analizu, jer ne idemo na Svjetsko prvenstvo. Jedino što smo pokazali na utakmici jesu mnoge ideje”, rekao je vezni igrač Italije De Rossi.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Nakon utakmice gospodin De Rossi je bio u centru pažnje, te je svojim potezom oduševio cijeli svijet. Ovaj veznjak je nakon utakmice ušao u autobos u kojem su bili igrači reprezentacije Švedske, te se izvinuo u ime svih zbog toga što je njihova himna izviždana na San Siru.

“Kada smo vidjeli De Rossija da ulazi u autobus bili smo u šoku. On se nama izvinio zbog toga što je naša himna izviždana”, rekao je selektor Švedske, te dodao:

“Izvinuo se u ime svih Italijana. Zapitali smo se svi da li se ovo stvarno dešava. Ovo je bio najveći potez koji sam doživio u svojoj karijeri. De Rossi je pokazao da je veliki sportista, te da je pravi gospodin. Svaka mu čast!”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!