NaslovnicaVijestiGOTOVO JE: Ovo je novi klub Arde Turana!

GOTOVO JE: Ovo je novi klub Arde Turana!

Dosadašnji nogometaš Barcelone Arda Turan pronašao je novi klub, biće sutra ili najkasnije u petak zvanično predstavljen u turskom Istanbul Basaksehiru, potvrdio je trener istanbulskog kluba Abdullah Avci, a prenosi Marca.

Prema njegovim rečima, nije bilo lako dovesti dugogodišnjeg reprezentativca Turske i zbog toga je zahvalan predsedniku kluba Gökselu Gümüşdağu.

“Transfer će biti završen sutra ili prekosutra. Arda je naš dugogodišnji cilj i hvala predsjedniku što nam je omogućio da ga realizujemo” izjavio je trener kluba koji trenutno zauzima prvo mesto na tabeli turskog šampionata.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Turan je u Barcelonu došao 2015. godine kao veliko pojačanje iz Atletico Madrida, ali nije uspio da se ozbiljnije nametne, pa je odigrao samo 36 utakmica, postigao pet golova i osvojio La Ligu, dva španjolska kupa i jedan Superkup.

Barcelona još uvijek nije objavila informaciju o odlasku Turana, ali jeste njegov agent.

Jedan igrač Barce nije htio da se pozdravi sa Coutinhom, a dvojica se pobunili zbog njegove plate!

Transfer glasine: Kane IN – Modrić OUT, napadač Boce na meti engleskih velikana, Ibrahimović uskoro napušta United

Gdje sve ovo vodi?! Nećete vjerovati šta je uradio nogometaš Citya koji još nije ni debitovao u Premier ligi

“Arda se dogovorio sa Basaksehirom, ne zanimaju ga druge ponude. On se želi vratiti u Istanbul”, kazao je agent nogometaša Ahmet Bulut.

Turan je karijeru počeo u Galatasarayu, a za reprezentaciju Turske odigrao je tačno 100 utakmica i postigao 17 golova.

Na EURO-u 2008. postigao je 2 odlučujuća pogotka za Tursku i tako pomogao osigurati Turskoj prolaz u četvrtfinale natjecanja. Turski nogometni izbornik objavio je u svibnju 2016. popis za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem je se nalazio Turan.

Nakon što je u lipnju 2017. izbačen iz kampa reprezentacije zbog fizičkog napada na jednog novinara, Turan je zaključio svoju reprezentativnu karijeru. Kad je Fatih Terim dobio otkaz na mjestu izbornika Arda se vratio u reprezentaciju Turske.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!