NaslovnicaVijestiGrealish: Htio sam da šutiram penal, ali mi Southgate nije dopustio!

Grealish: Htio sam da šutiram penal, ali mi Southgate nije dopustio!

Italija je bila bolja od Engleske nakon izvođenja penala na Wembleyu, a neprecizni za domaće bili su Rashford, Sancho i Saka. Prva dvojica su ušla u igru tek u 120. minutu, očigledno nespremni da iznesu veliku odgovornost, dok je Saka takođe ušao sa klupe, ali sredinom drugog poluvremena, te je i on podlegao pritisku.

Reprezentativac Engleske i član Aston Ville Jack Grealish rekao je da je bio spreman izvesti penal u sinoćnjem finalu Eura, ali da je konačnu odluku donio selektor “Gordog Albiona” Gareth Southgate.

Engleska je poražena od Italije na Wembleyu nakon penal serije, nakon što mladi nogometaši Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka nisu bili precizni sa bijele točke.

“Sterling i Grealish nisu smjeli da puste da Saka izvede penal”, rekao je legendarni Roy Keane koji smatra da su Raheem Sterling i Jack Grealish morali preuzeti odgovornost ispred mlađih suigrača.

Odgovor je stigao od strane veznjaka Aston Ville koji ističe da odluka da ne šutira penal nije bila njegova.

“Rekao sam da želim da šutiram! Izbornik je donio toliko ispravnih odluka tokom turnira, a isto je uradio i u finalu. Ipak, neću da dozvolim da ljudi pričaju kako nisam želio da šutiram penal, kada sam rekao da hoću”, napisao je Grealish na svom Twitter profilu.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!