NaslovnicaVijestiGriezmann iznenađen odlukom FIFA: Osvojili smo SP, a nema Francuza?!

Griezmann iznenađen odlukom FIFA: Osvojili smo SP, a nema Francuza?!

Napadač Atletico Madrida i reprezentacije Francuske Antoine Griezmann iznenađen je odlukom FIFA da među kandidatima za igrača godine ne uvrsti niti jednog Francuza, iako su Les Bleusi osvojili Svjetsko prvenstvo.

Golgeter madridskog Atletica i reprezentacije Francuske Antoine Griezmann kritikovao je izbor FIFA i to što među trojicom kandidata za najboljeg nogometaša svijeta nema nijednog iz redova prvaka planete sa Mundijala u Rusiji i poručio da je zaslužio da se nađe u tom društvu.

Griezmann je u ovoj godini osvojio i trofej Lige Europe i Superkupa Europe, individualno je bio treći na Svjetskom prvenstvu iza Luke Modrića i Edena Hazarda, ali su se užem izboru FIFA našli Luka Modrić, Mohamed Salah i Cristiano Ronaldo.

[su_us_open]

“Zaslužio sam da budem među trojicom najboljih”, kaže Griezman za L’Équipe i podsjeća da je 2016. bio u konkurenciji sa Ronaldom i Lionelom Messijem.

“Tada sam izgubio dva finala, a ove godine osvojio tri. Normalno je da budem u konkurenciji.” Griezmann dodaje da mu nije jasno kako nema nijednog igrača iz reprezentacije koja je postala prvak svijeta.

“Čudo je, šteta… Trofej se dijeli u izboru FIFA, je li tako? Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo, a nema Francuza na listi. Razumijem da je to izbor, ali je za mene iznenađujući.

Griezmann igra u životnoj formi i zato je ovog ljeta imao ponudu Barcelone, čak se spekulisalo da je transfer skoro završena stvar, ali ju je odbio jer želi da i dalje predvodi Atletico.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!