NaslovnicaVijestiGRIEZMANN IZNENADIO ODGOVOROM: Evo tko je najbolji igrač protiv kojeg je igrao...

GRIEZMANN IZNENADIO ODGOVOROM: Evo tko je najbolji igrač protiv kojeg je igrao u karijeri!

Moć Barcelone i Real Madrida u Španjolskoj spriječila je Griezmanna od osvajanja domaćih titula sa Atletico Madridom u posljednjih nekoliko sezona. Francuski napadač je za ‘Jorgandžije’ potpisao u ljeto 2014. godine, tek nakon što je klub osvojio titulu u La Ligi.

De Jong najbolji Griezmannov protivnik

Odmah nakon što je stigao u klub, osvojili su Superkup Španjolske, što im je bila posljednja domaća titula. Od njegovog dolaska u Madrid, Barcelona i Los Blancosi su dijelili titule La Lige, dok je katalonski gigant osvojio titulu u Kupu Kralja četiri uzastopne sezone.

Ipak, unatoč činjenici da je mnogo puta nastupao protiv Messija i Ronalda, Griezmann nijednog od njih ne smatra najboljim protivnikom protiv kojeg je imao priliku igrati u karijeri. Naime, u intervjuu za Oh My Goal, svjetski prvak je, na opšte iznenađenje svih, izjavio kako je mladi veznjak Ajaxa Frenkie de Jong najbolji protiv kojeg je igrao.

Rekao je: “Najbolji igrač protiv kojeg sam igrao je De Jong iz Ajaxa. Razlog za to je taj što sam mnogo puta pokušao oduzeti loptu od njega, i nikad nisam uspio.”

Njih dvojica su se suočili dva puta prošle godine u UEFA Ligi nacija. Prvi put su jedan protiv drugog igrali u septembru, kada je Francuska slavila rezultatom 2-1 protiv Nizozemske, a dva mjeseca kasnije Nizozemci su uzvratili pobijedivši rezultatom 2-0, te je De Jong briljirao na toj utakmici.

Po svemu sudeći, u budućnosti će igrati mnogo češće, s obzirom da je 21-godišnji De Jong pristao na transfer u Barcelonu sljedećeg ljeta, a cijena transfera je nevjerovatnih 75 miliona eura. Uprkos tome što je pohvalio, po mišljenju mnogih, trenutno najtalentiranijeg veznjaka svijeta, Griezmann i dalje smatra kako su Ronaldo i Messi u vrhu nogometa.

Dodao je: “Najbolji igrač svih vremena? To ovisi od ere do ere, ali rekao bih Messi ili Ronaldo. Nikad nisam gledao kako igraju Pele i Maradona, to je teško pitanje, a svi imaju svoj stil igre. Tu je također i Zidane, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo za razliku od Messija i Ronalda.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!