NaslovnicaVijestiGriezmann: Nisam u Barceloni zbog trofeja, već...

Griezmann: Nisam u Barceloni zbog trofeja, već…

Najveće pojačanje Barcelone ovog ljeta i zvijezda Atletica prethodnih godina, francuski golgeter Antoine Griezmann, izjavio je kako mu trofeji nisu bili motiv za prelazak u Barcu, nego prije svega da napreduje kao igrač.

Napadač Barcelone Antoine Griezmann izjavio je da u katalonski klub nije došao da bi osvajao trofeje, već da bi napredovao na osobnom nivou.

“Nisam otišao iz Atletica da bih osvojio Ligu prvaka ili da osvojim mnogo trofeja. Došao sam u Barcelonu kako bih naučio novi stil nogometa, novu filozofiju i da bih napredovao na osobnom nivou. Atletico takođe može da osvoji La Ligu i Ligu prvaka, imaju tim i trenera za to”, rekao je Griezmann za web-stranicu UEFA.

Francuski reprezentativac ovog ljeta prešao je iz Atletico Madrida u Barcelonu za 120 miliona eura. Za Atletico je nastupao pet godina, odigravši 257 utakmica, u kojima je postigao 133 gola.

Sa Atleticom je osvojio Ligu Europe 2018. godine, kao i UEFA Superkup iste sezone, dok je 2014. osvojio Kup Španjolske (Copa del Rey).

Ove sezone u dresu Barcelone odigrao je 23 utakmice u svim natjecanjima, postigao je osam golova i četiri puta je bio asistent. Sa Francuskom je prošle godine na SP u Rusiji osvojio naslov svjetskog prvaka. U izboru za Zlatnu loptu (Ballon d’Or) prošle završio je kao trećeplasirani.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!