NaslovnicaVijestiGRIEZMANN PRIZNAO: Evo zbog čega je odbio otići u Barcelonu prošle godine!

GRIEZMANN PRIZNAO: Evo zbog čega je odbio otići u Barcelonu prošle godine!

Jedan od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku, napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann u petak je kompletirao dugo iščekivani transfer u redove velikog rivala iz La Lige Barcelonu.

Griezmann otkrio zašto je odbio Barcu

Francuz se jako dugo povezivao sa odlaskom na Camp Nou, a iz katalonskog giganta su i prošle godine otkrili kako su slali ponude za njega. Činilo se kako će do transfera već tada doći, ali on se na kraju predomislio.

Naime, tom prilikom je objavio kratki dokumentarac pod nazivom ‘Odluka’, u kojem je zapravo potvrdio kako ostaje u Atletico Madridu. Ubrzo nakon toga je produžio ugovor sa ‘Jorgandžijama’, po kojem mu se otkupna klauzula povećala na 120 miliona eura, što je Barca platila u petak, skoro godinu dana kasnije.

Unatoč svemu što se dešavalo prošlog ljeta, bilo je jasno kako će ovog ljeta napustiti klub. Zapravo, on je lično u maju potvrdio kako odlazi na kraju protekle sezone. Međutim, što ga je natjeralo da ostane u klubu prošlog ljeta? Kako je i sam priznao, jedan od razloga je i sam Lionel Messi. Griezmann je želio biti glavni igrač kluba, ali to nije bilo moguće.

Rekao je: “Da li je bilo teško odbiti Barcu? Da, bilo je. To ljeto su me željeli dovesti, zvali su me, slali poruke. Međutim, s druge strane je klub u kojem se nalazite, gdje ste važan igrač i gdje grade projekt oko vas. Pored toga, biti Messijev ‘zamjenik’ je također igralo ulogu. Ipak, moji suigrači i svi u klubu su učinili sve da ostanem. Razgovarali su sa mnom, povećali su mi platu.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!