NaslovnicaVijestiGuardiola nije zadovoljan nakon uvjerljive pobjede nad Huddersfieldom

Guardiola nije zadovoljan nakon uvjerljive pobjede nad Huddersfieldom

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola nije zadovoljan nastupom svog tima uprkos uvjerljivoj pobjedi na gostovanju protiv Huddersfielda.

Aktuelni prvaci Engleske nastavili su sa potjerom za liderom na tablici Liverpoolom pobjedom od 3:0 u utakmici sa Huddersfieldom, a pošto su i Redsi stigli do tri boda dan ranije, City i dalje zaostaje 4 boda.

Lijevo krilo Cityja Leroy Sane nakon utakmice je za medije rekao da je menadžer Guardiola “probudio” tim na poluvremenu.

“Današnjom igrom ne možemo da budemo zadovoljni, ali možemo da analiziramo brojne situacije kako bismo se popravili u narednim kolima. Kako smo igrali, nismo ni zaslužili više od tri gola. Mislim da ćemo se popraviti u sljedećim mečevima, ali neophodno je da zahtijevamo više od sebe. Huddersfield se dobro i duboko branio“, rekao je Guardiola.

„Ja sam iskren sa igračima i uvijek im kažem kako se osjećam. Moramo da nađemo način da igramo bolje, znamo šta su igrači uradili u proteklih 16-17 mjeseci. Sa druge strane, imamo i dobre vijesti – Kevin je odigrao svih 90 minuta, a to je izuzetno bitno za povratak u pravi ritam“, zaključio je španjolski stručnjak osvrnuvši se na kraju i na vraćanje u punu formu belgijskog veziste Kevina de Bruynea.

Naredni meč “Građani” će igrati u Liga kupu protiv trećeligaša Burtona protiv srijeda, u uzvratu polufinala. U prvom susretu na Etihadu City je slavio sa čak 9:0, tako da im je preostalo samo da sačekaju pobjednika u drugom polufinalnom duelu, između Chelseaja i Tottenhama (Spursi su ostvarili minimalnu pobjedu na svom terenu).

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!