NaslovnicaVijestiGuardiola priznao: To je bila najteža odluka koju sam donio u trenerskoj...

Guardiola priznao: To je bila najteža odluka koju sam donio u trenerskoj karijeri

Manchester City je jučer u okviru 36. kola Premier lige slavio na gostovanju kod West Hama visokim rezultatom od čak 4-1, te tako izjednačio nekoliko rekorda, uključujući i rekord za najveći broj pobjeda u sezoni.

Guardiola komentarisao odlazak Harta

Naime, to je ‘Građanima’ bila čak 30. ligaška pobjeda ove sezone, a isto toliko pobjeda je imao Conteov Chelsea prošle sezone. Priliku da postavi novi rekord tim Pepa Guardiole će imati u nedjelju, kada na Etihad stiže Huddersfield Town.

Pep Guardiola se u intervjuu nakon jučerašnje utakmice prisjetio svog bivšeg golmana Joea Harta, koji je trenutno na posudbi u West Hamu, te je priznao kako je odluka o njegovom odlasku iz kluba najteža koju je donio u svojoj trenerskoj karijeri.

Kako pišu engleski mediji, ‘Čekićari’ ne planiraju otkupiti ugovor 31-godišnjaka, koji će najvjerovatnije vratiti u City na kraju sezone. On je od odlaska iz kluba izgubio mjesto u početnih 11 reprezentacije Engleske zahvaljujući lošim nastupima u protekle dvije sezone.

[su_no1forfootball]

Guardiola je rekao: “To je bila najteža odluka koju sam donio u trenerskoj karijeri jer on je bio nevjerovatan profesionalac i mislim da nema sumnje u njegov kvalitet. Međutim, zadužen sam za tehničke odluke. Ponekad donesem dobre odluke, a ponekad ne. Ne znam što se događa s njim u West Hamu, ali mislim da će klubovi razgovarati o mogućem transferu. Održat ćemo pregovore i donijeti najbolju odluku za sve, a posebno za Harta.”

S druge strane, trener West Hama David Moyes odbio je priznati da su u klubu već odlučili da neće otkupiti Hartov ugovor: “To nije istina, to su pogrešne informacije. Odluka o mogućim odlascima neće biti donešena do kraja sezone.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!