NaslovnicaVijestiGUARDIOLA PRONAŠAO ZAMJENU ZA FERNANDINHA: Stiže zvijezda iz La Lige za čak...

GUARDIOLA PRONAŠAO ZAMJENU ZA FERNANDINHA: Stiže zvijezda iz La Lige za čak 130 miliona funti!

U Manchester Cityju su navodno odredili tko će im biti meta broj jedan kada je u pitanju zamjena za 33-godišnjeg Fernandinha, koji bi već na kraju sezone mogao otići sa Etihada. Međutim, dolazak njegove zamjene po svemu sudeći neće biti nimalo jeftin.

Guardiola želi dovesti Saula Nigueza

Kako pišu engleske novine The Sun, jedan od glavnih zadataka Pepa Guardiole u ljetnom prelaznom roku bit će dovođenje zamjene za Brazilca, a navodno je odlučio kako će to biti veznjak Atletico Madrida i reprezentativac Španjolske Saul Niguez.

Ipak, ‘Jorgandžije’ ga ne planiraju prodati, s obzirom da je jedan od ključnih igrača tima, te će ‘Građani’ morati platiti njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi čak 130 miliona funti, što bi moglo predstavljati problem engleskom prvaku. Naime, ta cifra je duplo veća nego što je iznosi Cityjev rekord kada su u pitanju nova pojačanja, a koji je oboren prošlog ljeta, kada je u klub stigao krilni igrač Leicestera Riyad Mahrez za 60 miliona funti.

Manchester City je u proteklih nekoliko prelaznih rokova izgubio glavne mete, a riječ je o Jorginhu, koji je otišao u redove rivala iz Premier lige Chelseaja, a zatim i o Frenkieju de Jongu, koji se odlučio za odlazak u Barcelonu sljedećeg ljeta. Još jedna otežavajuća okolnost za njih predstavlja i činjenica da 24-godišnji Saul vjerovatno neće praviti probleme i zatražiti transfer, s obzirom da je u Atleticu od svoje 13 godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!