NaslovnicaVijestiGuardiola puca od samopouzdanja, ubijeđen da će City proći Tottenham!

Guardiola puca od samopouzdanja, ubijeđen da će City proći Tottenham!

Pep Guardiola, menadžer Cityja, ubijeđen je da će City proći Tottenham i plasirati se u polufinale Lige prvaka, i pored poraza u prvoj utakmici (0:1).

City proći Tottenham

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je pred revanš meč četvrtfinala Lige prvaka sa Tottenhamom da vjeruje u preokret njegovog tima i prolaz u polufinale.

City je u Londonu poražen od “Spursa” rezultatom 1:0, pa će na Etihadu u srijedu od 21.00h imati težak zadatak da se plasira u prvo polufinale elitnog takmičenja pod španskim trenerom.

“Potpuno sam siguran da ćemo igrati u polufinalu Lige prvaka! Imao sam taj osjećaj i kad sam gledao snimak prvog meča, imam ga i sad. Možda griješim, ali uvjeren sam da prolazimo”, izjavio je Guardiola.

U slučaju eliminacije, Španjolac ne smatra da će biti “smak svijeta”.

“Ako i ispadnemo bit ćemo tužni dan-dva, a onda ćemo se boriti da osvojimo Premier ligu i FA kup. Ispadanje nije razlog za paniku, zato što ćemo i naredne sezone ponovo igrati Ligu prvaka”, dodao je on.

Klub sa Etihada je prošle sezone ispao u četvrtfinalu od Liverpoola, a godinu prije u osmini finala od Monaca.

U sezoni 2015/2016. stigao je do polufinala, pod vodstvom Manuela Pellegrinija, u kojem je eliminisan od madridskog Reala, kasnijeg prvaka.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!