NaslovnicaVijestiGuardiola samouvjeren pred gostovanje na Old Traffordu: Ne plašimo se!

Guardiola samouvjeren pred gostovanje na Old Traffordu: Ne plašimo se!

Menadžer Manchester Cityja, Pep Guardiola, govorio je na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg derbija protiv Manchester Uniteda.

Pred početak konferencije španjolskog stručnjaka pojavila se informacija da je sezona završena za Kevina de Bruynea.

“Ne znam koliko će Kevin biti odsutan, vidjećemo. Ima problema sa mišićem. U ovom momentu je izvijesno da ga u derbiju neće biti”, kazao je Guardiola, te dodao:

“Kevin je ove sezone imao mnogo problema sa ozljedama. U Engleskoj nemate vremena da se pripremate, igra se svaka tri dana što nije najbolje rješenje. Sada je neophodno da se pažnja posveti detaljima, da vidimo da li bi mogao da odigra još utakmicu-dvije ove sezone.”

Kada je riječ o “Crvenim vragovima”, španjolski stručnjak je ostao oprezan.

“Očekujem da United pokaže svoju najbolju igru. Nogometaši će dati svoj maskimum, siguran sam u to. Moramo da se pripremimo i za ono što je njihova prednost, ali i da iskoristimo njihove slabosti”.

S obzirom na to da je United u posljednjih osam utakmica pretrpio šest poraza, novinare je zanimalo kakvo je Guardiolino mišljenje o poslu koji obavlja Ole Gunnar Solskjaer.

“On zna sve, bio je igrač. To je njegova prednost. Ipak, svima je potrebno izvijesno vreme. Razumijem potpuno kroz šta sve prolazi. Ima moju podršku.”

City od 1974. do 2008. godine nije znao za pobjedu na Old Traffordu. Ipak, “Građani” mogu da se pohvale činjenicom da su trijumfovali na pet od posljednjih sedam gostovanja gradskom rivalu.

“Ne zanima me šta se dogodilo u prošlosti. Svaka utakmica je priča za sebe. Klub je značajno napredovao posljednje decenije, tako da se više ne bojimo odlaska na Old Trafford”.

City je trenutno drugi sa dva boda i utakmicom manje od Liverpoola, dok je United šesti. Derbi Manchestera na programu je u srijedu od 21.00h.

KLADI SE NA MAN UTD – MAN CITY

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!