NaslovnicaVijestiGuardiola se pomirio s gubitkom naslova prvaka

Guardiola se pomirio s gubitkom naslova prvaka

Pep Guardiola se pomirio s gubitkom naslova prvaka, pošto njegov City nakon poraza od Wolvesa u prošlom kolu sada zaostaje ogromnih 14 bodova za Redsima, i to uz utakmicu više.

Poslije 19 kola Premier lige, aktualni prvak Engleske nalazi se miljama daleko od odbrane naslova pošto za vodećim Liverpulom zaostaje velikih 14 bodova, i to uz utakmicu više.

Guardiola je zato svjestan da je borba sa Redsima, koji su ove sezone jednostavno druga dimenzija u odnosu na konkurente, praktično gotova.

“Nije realno da i dalje mislimo na utrku sa Liverpoolom. Moramo da se okrenemo Leicesteru i probamo da se domognemo drugog mjesta. Situacija je takva – kakva je, jednostavno moramo da nastavimo dalje”, jasan je Pep, čiji tim zauzima treće mjesto na tabeli sa četiri boda manje od Leicestera, te utakmicom manje.

Španjolac je oprezan i po pitanju mjesta koje vode u Ligu prvaka. Na 6 poena zaostatka nalazi se četvrtoplasirani Chelsea, petoplasirani United ima 7 bodova manje, a Tottenham i Wolvesi po 8 manje.

“Ne smijemo da odustanemo. Ako to učinimo ostaćemo bez mjesta u Europi. Okrećemo se drugim utakmicama. Slijedi duel sa Sheffieldom i moramo da budemo spremni”, zaključio je Guardiola.

Manchester City dočekuje Sheffield United na Etihadu u nedjelju od 19.00h, a prvog dana u 2020. godini Everton, da bi seriju utakmica kod kuće zaključili duelom protiv Port Valea u FA Kupu 4. januara.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!